Android liderarà la conquesta de Linux en els telèfons mòbils

Compartir

AndroidEl sistema operatiu del pingüí equiparà la majoria dels smartphones venuts en el 2015 aprofitant els avantatges inherents del programari lliure com el baix cost.

Col·laboradors – Els sistemes operatius de codi lliure es perfilen com “els guanyadors” de la batalla dels smartphones, segons un estudi d’ABI Research, i l’Android de Google en liderarà la implantació, segons el mateix estudi. Amb 60.000 terminals venuts diàriament, Android ja és un clar aspirant a desplaçar del lideratge al fins ara líder, Symbian.

Degut al baix cost i la possibilitat de ser fàcilment personalitzable i modificat, Linux és avui un jugador tan important en el món mòbil com ho fou fa deu anys enrere en el món dels servidors corporatius”, explica l’informe.

ABI Research destaca el suport que està rebent Android per part dels fabricants pel fet que aquesta “plataforma pot ser modificada per a què els fabricants puguin diferenciar els seus productes. Els terminis de la llicència permeten a les empreses innovar i al mateix temps protegir els seus desenvolupaments”.

Juntament amb Android, altres sistemes operatius de codi lliure esperen fer-se amb un segment també important del mercat. Nokia, que lidera el mercat dels sistemes operatius per a mòbils, treballa conjuntament amb Intel i Novell en el desenvolupament de MeeGo, mentre que Samsung està realitzant una forta aposta amb Bada.

Font

NoticiasDot.com

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)