Andy Rubin cedeix el seu lloc al capdavant d’Android

Compartir

El co-creador del sistema operatiu lliure per a smartphones i l’empresa del qual va adquirir posteriorment Google, dóna pas en la direcció d’Android a Sundar Pichai, tot i que no abandonarà la companyia de Mountain View.

Andy Rubin. Imatge de Joi Ito a Flickr sota llicència Creative Commons

Andy Rubin. Imatge de Joi Ito a Flickr sota llicència Creative Commons

Li ha arribat el moment que comenci un nou capítol a Google”. D’aquesta manera Larry Page (CEO de Google) anunciava a través del blog oficial de la companyia del cercador que Andy Rubin, un dels artífexs del sistema operatiu Android per a smartphones, deixava el seu càrrec dirigint la divisió d’aquest sistema a Google.

Si bé en el text, Page no ha entrat a explicar els motius concrets que han allunyat Rubin del lloc de màxima responsabilitat al capdavant de la plataforma de programari que va crear el 2003, deixa la impressió que la decisió presa ho és en relació a aspectes personals i professionals, a la voluntat de “canviar d’aires” i fer coses noves.

Page també ha indicat que Rubin romandrà a Google i que tindrà altres responsabilitats, sense identificar quines seran.

Andrew E. Rubin -més conegut simplement com Andy- ha treballat per a empreses de la talla d’Apple o MSN TV abans de fundar la seva primera empresa, Danger, posteriorment adquirida per Microsoft. En el 2003 co-fundava Android Inc. ja amb l’objectiu de crear un sistema operatiu per a smartphones.

L’adquisició en el 2005 d’Android Inc. per part de Google desembocaria en el naixement comercial de l’Android que tots coneixem avui en dia, i el primer terminal amb el qual (l’HTC Dream o T-Mobile G1) es va poder veure a finals del 2008.

A Rubin el succeirà Sundar Pichai, un desconegut per al gran públic que actualment dirigeix la divisió que es dedica a construir i millorar el navegador web Chrome. Pichai no deixarà les seves responsabilitats en aquesta per passar a dirigir també el destí d’Android.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: