On ets, Anonymous?

Compartir

Anonymous

Ni rastre del ciberatac que el col·lectiu hacktivista havia promès per a aquest cap de setmana contra la xarxa social Facebook i amb el qual havia d’“acabar amb ella” per vulnerar la privacitat dels seus usuaris amb les dades que d’ells disposa la companyia de Mark Zuckerberg.

Després del que semblava una amenaça seriosa contra Facebook per part del col·lectiu hacktivista Anonymous, una jornada en la qual s’anava a fer caure el servei que presta la companyia de Mark Zuckerberg, finalment no s’ha produït tal ofensiva.

Els mitjans de comunicació, especialment els d’Internet especialitzats en noves tecnologies, havien donat força cobertura i importància a les amenaces, de les que també se n’havien fet ressò molts mitjans clàssics, però arribada l’hora de la veritat pocs s’han qüestionat el perquè no ha acabat atacant Anonymous i cap sembla haver seguit els esdeveniments en temps real.

De fet, podem arribar a preguntar-nos si s’ha arribat a produir algun atac sense èxit rellevant, ja que l’estructura desestructurada d’Anonymous (valgui la redundància), un col·lectiu els membres del qual es vinculen per unes bases ideològiques compartides però sense líders visibles i les decisions/accions del quals prenen cos de manera assembleària, podria donar lloc a què algunes persones haguessin encetat atacs pel seu compte amb les eines que en el passat han proporcionat membres d’aquest col·lectiu.

Durant tot el cap de setmana, Facebook ha continuat oferint el seu servei sense cap alteració.

Alguns comunicats a Pastebin oferien informacions contradictòries sobre el suposat atac contra Facebook que havia de tenir lloc des d’Anonymous: mentre que uns asseguraven que era real, d’altres desmentien tal possibilitat al·ludint que era un fake (falsificació o engany en anglès). Una altra vegada la desestructuració d’Anonymous, un col·lectiu sense líders ni portaveus oficials, juga una mala passada als que han esperat consignes o instruccions.

Independentment de que alguns activistes hagin llançat atacs individuals contra la popular xarxa social, aquests és com si no haguessin passat, doncs el seu efecte ha estat nul.

Queda per veure com haurà afectat això a la credibilitat d’Anonymous i a la dels seus postulats entre el gran públic, i com afectarà també la cohesió dels seus seguidors. Actualment, aquest moviment està recolzant al col·lectiu “Ocupem Wall Street”, l’equivalent nord-americà de l’europeu “Indignats”.

 

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: