Antennagate, un tema completament oblidat… i perdonat

Compartir

iPhoneJa no es parla de l’antennagate, el malfuncionament de l’antena de l’iPhone 4, tot i que aquest va centrar bona part de l’atenció mediàtica poc temps després de la posada a la venda del darrer smartphone d’Apple. Com ha acabat tot?

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Doncs ha acabat, senzillament. Com qui no vol la cosa, i encara que tot allò que s’ha relacionat amb l’Antennagate va començar de manera explosiva, després de la compareixença pública de Steve Jobs per anunciar que la companyia que presideix regalaria fundes per a pal·liar un problema que, de fet, mai va ser admès oficialment, el tema va acabar morint sense més.

Jobs va afirmar que tots els nous terminals pateixen problemes, i Apple va publicar una pàgina en la qual comparava el rendiment de l’antena de l’iPhone 4 amb altres terminals, provocant amb això una explosiva reacció en la seva competència (especialment HTC i Motorola). Aquesta pàgina, finalment ha quedat en una explicació de com la companyia de Cupertino fabrica i prova l’antena de recepció dels seus telèfons.

Després d’això, l’antennagate va desaparèixer de les primeres pàgines dels principals mitjans especialitzats. No se n’ha tornat a parlar, malgrat que en el seu moment va acaparar bona part de l’atenció de mitjans i usuaris, i tampoc s’han arribat a produir canvis en els terminals presumptament afectats. Això indica que Apple és immune a les crítiques? o bé que l’antennagate no va ser tan greu com el van pintar alguns?

És probable que, d’existir realment el problema, les reaccions del públic haguessin estat atiades en part per la competència d’Apple (desitjosa de trobar-li pegues al smartphone més reeixit del moment) i en part per la mateixa premsa (desitjosa de comptar amb grans titulars i exclusives), malgrat que també és cert que no es pot crear i aguantar el raonament d’un suposat problema quan tot això és inventat.

És ben segur que els iPhone 4 que van sortir de les cadenes de muntatge després de la detecció del problema i la seva solució, no en pateixen, amb el que gran quantitat de propietaris d’un iPhone 4 no hagin notat cap problema, i els altres hagin vist aquest defecte atenuat per l’ús de carcasses i l’actualització del firmware i el sistema operatiu del dispositiu.

En total, el cas va donar per parlar-ne uns de dos mesos (juny i juliol del 2010), però ha passat ja a engrossir l’anecdotari dels resums de l’any que, en breu, començaran a publicar tots els rotatius (aquest inclòs) sense més transcendència. És una mostra més de la capacitat d’Apple per fer oblidar petits i grans problemes en els seus dispositius, que es converteixen en darrer terme en una petita pedra en el camí que, un cop superada, ja no torna a molestar més.

Els nois de Steve Jobs es van tornar a congraciar immediatament amb el públic, que ha demostrat una ràpida capacitat d’oblit. Cal preguntar-se què hauria passat si això li arriba a passar a una altra companyia (com Nokia, a qui encara se li recorda el fiasco de l’N97) sense tant carisma entre el públic.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)