Anunciada la caducitat de les eines que bloquegen la instal·lació del SP1 en Windows Vista i del SP3 en XP

Compartir

WindowsEl 28 d’abril caduca l’eina per a Windows Vista i el 19 de maig la d’XP, tot i que això no vol dir que sigui obligatori instal·lar els corresponents service packs, sinó que sortiran llistats com una opció més a instal·lar en el Windows Update.


Redacció – Microsoft ha anunciat l’expiració del Service Pack Blocker Tool per a Windows XP i Vista. Aquesta eina ha impedit la instal·lació dels darrers service packs llançats per la companyia de Redmond per a aquests sistemes operatius durant prop d’un any, una pràctica corrent en xarxes corporatives.

Bloquejar temporalment la instal·lació d’un service pack, una peça de codi amb la qual es suposa que milloren diversos aspectes del sistema operatiu com l’estabilitat i la seguretat, pot semblar un contrasentit, però és de l’interès de molts administradors de sistemes i de xarxes ja que normalment els equips presents en empreses i grans organitzacions triguen en incloure aplicacions i sistemes nous ja que aquests passen per un llarg període de testeig abans de ser desplegats. Per evitar la seva instal·lació accidentalment per part d’un usuari, els administradors de sistemes opten per recórrer a eines que limitin o impedeixin aquest tipus d’instal·lacions, com és el cas.

Tot i bloquejar la disponibilitat dels service packs en el servei Windows Update, aquesta utilitat no emmascarava la disponibilitat de les actualitzacions de seguretat més urgents, necessàries per mantenir un equip informàtic amb Windows el més protegit que es pugui contra amenaces.

Les dates d’expiració són el vinent 28 d’abril per al Windows Vista SP1 i el 19 de maig per al tercer service pack de Windows XP, dates a partir de les quals aquestes actualitzacions es trobaran disponibles a través del Windows Update, l’eina d’actualització en línia de la família de sistemes Windows de Microsoft. No hi ha (ni hi haurà) més eines oficials publicades per la companyia de Steve Ballmer per impedir o endarrerir aquestes instal·lacions.

Malgrat tot, no serà obligatori instal·lar els service packs esmentats en els seus respectius sistemes operatius, si no que serà una opció més.

Guillem Alsina