Anunciada la gamma de productes de la família Windows 7

Compartir

Windows 7Microsoft ha donat a conèixer quines i com seran les diferents edicions del seu proper sistema operatiu. Se’n redueix el nombre respecte a Windows Vista i es recolzarà l’estratègia de desplegament en base a dues edicions: Windows 7 Home Premium per a usuaris finals i Windows 7 Professional en ambients corporatius.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Seguint la línia d’anar desgranant poc a poc els detalls de com serà el successor del [ja ens hauríem d’atrevir-nos a dir-ho] fracassat Windows Vista, Microsoft ha donat a conèixer quines i com seran les diverses edicions de Windows 7 que haurien de veure la llum entre finals d’enguany i principis del 2010. Aquestes edicions es diferencien en el seu enfocament, incloent programes, assistents i utilitats per al sector de públic al qual van dirigit, ja que les necessitats d’un professional de la informàtica difereixen de les d’un usuari domèstic que només vol connectar-se a Internet i veure pel·lícules, per posar un exemple.

L'escriptori de Windows 7


Un primer problema que es busca resoldre és la confusió generada amb les múltiples edicions de Windows Vista. Microsoft admet diversos errors amb elles començant per la informació que dóna als consumidors, un aspecte que millorarà amb Windows 7.

A continuació, Mike Ybarra (mànager general de la divisió Windows de Microsoft) afirma en una entrevista publicada en el lloc web de la mateixa companyia de Redmond, que les diferents edicions de Windows 7 seran incrementals, el que significa que en una edició ens trobarem amb tot el que teníem en les edicions inferiors més alguns extres.

Això ve a pal·liar un problema que, per exemple, trobàvem amb Windows Vista quan disposàvem d’una edició Business i volíem incorporar-li la funcionalitat de Media Center Edition, ja que aquesta només es troba disponible en les edicions Home, inferiors en prestacions i utilitats d’administració a les Business. A partir d’ara, i en comptar amb una base comuna a la qual se li van afegint mòduls en cada edició sense treure’n cap, només haurem "d’augmentar" el nostre Windows a l’edició que vulguem mentre inclogui la funcionalitat desitjada.

El més probable és que el preu de les diferents edicions augmenti també linealment conforme s’hi van afegint funcionalitats.

Tal i com ja apuntàvem la setmana passada, Ybarra ha confirmat la presència de Windows 7 en el segment dels netbooks: "Hem dissenyat Windows 7 de manera que les seves diferents edicions puguin ser executades en un ampli ventall de maquinari, des de petits notebooks (alguns cops referits com a netbooks) fins a equips desktop per a vídeojocs".

Les diferents edicions de Windows 7 de les quals Microsoft ha donat compte de moment són:

– Home Basic: una versió exclusivament per a mercats emergents que no es podrà aconseguir (almenys inicialment) a través de canals oficials a tot el món, sinó només en determinats països.

– Starter: aquest cop disponible a qualsevol lloc del món. Estarà disponible per a determinat tipus de maquinari amb certes limitacions, pel que és aquesta la que té tots els números per convertir-se en l’opció escollida per als netbooks.

– Home Premium: posseirà tot el necessari per als usuaris domèstics, emfatitzant una experiència multimèdia i visual rica i pràctica. Inclourà les eines d’oci digital, pel què es pressuposa que tots els avenços de Windows Media Player i el programari de Media Center hi seran inclosos.

– Professional: l’opció recomanada per Microsoft per als petits negocis i autònoms. Es concep com el pas lògic per actualitzar-se des de Vista Business.

– Enterprise: amb funcionalitats avançades com ara una millor protecció de dades sensibles i eines administratives avançades. Pensada per a grans corporacions.

– Ultimate: el "pes pesant" de les diferents edicions, amb tot el que tenen les anteriors i més.

De moment encara no s’han anunciat preus per a les diferents edicions.

Guillem Alsina