AOL adquireix TechCrunch

Compartir

InternetLa xarxa de blogs especialitzats en noves tecnologies mantindrà la seva línia editorial independent, una de les més respectades entre les publicacions especialitzades en línia.

Redacció – “La majoria de les converses van tractar sobre el nostre compromís per a continuar fent el que fem”. Així es podria resumir la manera en la què, segons Michael Arrington (fundador de TechCrunch), es van dur a terme les converses amb AOL per a l’adquisició del mitjà online.

Potser no sigui una de les històriques d’Internet (va néixer el 2005), però en aquests cinc anys ha sabut guanyar-se un lloc d’honor entre els blogs i llocs d’informació en general sobre noves tecnologies més seguits i influents de tot el món. És el lloc número 302 de tota Internet segons el rànquing d’Alexa, i l’any passat fou capaç d’encetar un projecte de maquinari per a la creació d’un tablet (el CrunchPad) per al qual va voler comptar amb la col·laboració dels seus lectors més incondicionals i que va acabar com el rosari de l’aurora degut a la disputa que Arrington i la seva publicació van mantenir amb la companyia constructora.

TechCrunch ha donat al llarg de la seva història un bon nombre d’exclusives sobre la indústria així com grans columnes d’opinió que han influenciat en major o menor mesura l’opinió pública interessada en el món de la tecnologia i a la indústria en ella mateixa. Com a recomanació d’aquesta redacció, val la pena deixar-se caure per les seves pàgines (això sí, en anglès).

AOL, “divorciada” de Time Warner a finals de l’any passat, sembla que no ha tingut gaire bona sort amb la seva sortida a borsa, baixant a finals d’abril fins a la meitat del màxim aconseguit. Aquesta adquisició li ha fet recuperar empenta, i potser serà la primera d’una sèrie de compres. La rendibilitat de TechCrunch queda fora de qualsevol dubte.

Arrington explicava en un post que l’operació s’ha tancat a condició de que la publicació mantingui la seva línia editorial independent, i que serà la part tècnica de l’allotjament i altres detalls dels que s’encarregarà a partir d’ara AOL, deixant-li a ell i al seu staff les mans lliures per a què puguin fer el que més els agrada: escriure. I el que més ens agrada a nosaltres!

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina