Apache recull el testimoni de Sun Microsystems amb OpenOffice

Compartir

La suite ofimàtica lliure hereva directa de la iniciativa de Sun Microsystems, llança la seva versió 3.4, la primera sota la direcció de la Fundació Apache.

Logo OpenOffice

Pel que podem llegir a l’anunci oficial de la sortida al mercat de l’OpenOffice 3.4, el més difícil d’aquesta nova versió ha estat unificar les diferents llicències sota les quals estava disponible el codi font del programa per a què, a la fi, només en quedés una: la d’Apache.

Aquesta és la principal novetat d’un programa que, a nivell tècnic, no aporta res radicalment nou, una cosa per la que haurem d’esperar amb tota probabilitat a la versió 4.0 de la mateixa aplicació.

Els principals canvis són la millora en el rendiment i la velocitat d’execució, les millores en els gràfics, millora de l’encriptació de la versió 1.2 del format ODF, i l’inici més ràpid de l’aplicació la primera vegada que es carrega.

OpenOffice 3.4 ja es pot descarregar de manera lliure i gratuïta des del lloc web del projecte. Amb el “renaixement” d’aquesta suite sota la tutela d’Apache, a partir d’ara els usuaris de suites ofimàtiques lliures tenen dues opcions per a escollir: aquesta, OpenOffice, i LibreOffice.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: