App Store, una fórmula d’èxit per a Apple

Compartir

MacLa companyia de Steve Jobs ha anunciat la posada en marxa de la seva botiga d’aplicacions online per a Mac OS X a partir del proper 6 de gener. El que és vàlid per a l’iPhone o l’iPad també ho pot ser per a un MacBook.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Apple vol que l’experiència de l’App Store no sigui només per als posseïdors dels seus dispositius mòbils, si no que els usuaris del Mac OS X també en puguin gaudir.

No és la primera idea desenvolupada en l’iOS que fa el salt a la plataforma de sobretaula; en la presentació del futur Mac OS X 10.7 Lion, a més d’anunciar l’App Store, es va introduir la funcionalitat Launchpad, que clona el llançador d’aplicacions de l’iOS, la seva pantalla principal, i que complementa el Finder de l’OS X tot esdevenint una opció per a l’accés ràpid a les aplicacions instal·lades a l’ordinador.

De la mateixa manera que en la seva homòloga per a iOS, els usuaris de l’App Store per a OS X podran descobrir i instal·lar aplicacions fàcilment amb un sol clic, i consultar les crítiques que altres usuaris han fet de l’aplicació. Les aplicacions que es podran trobar seran tant gratuïtes com de pagament, i en aquest darrer cas les condicions per al desenvolupador són semblants a les que se li donen a la botiga d’aplicacions per a iOS.

L’aplicació per accedir a la botiga online serà inclosa com a descàrrega en la propera actualització del sistema per a Mac OS X 10.6 . Els usuaris d’aquesta versió del sistema d’Apple podran accedir a ella a través de l’eina d’actualització.

No és exactament la primera

Tot i que pugui semblar que Apple és el primer fabricant de sistemes operatius en crear una botiga virtual d’aplicacions d’aquestes característiques per a un sistema operatiu de sobretaula, altres han fet coses semblants abans. Les distribucions GNU/Linux inclouen, en la majoria dels casos, un sistema d’instal·lació de programes que permet triar l’aplicació i instal·lar amb un sol clic, resolent de manera automàtica les dependències entre paquets.

Fins i tot Microsoft ha llançat quelcom semblant a una botiga d’aplicacions virtual (app store) per a Windows Server, malgrat que sense gaire convenciment, ja que no ha estat molt publicitat ni explotat per la companyia de Redmond, i el seu ús no ha transcendit a la plataforma de sobretaula (Windows 7).

Malgrat tot, Apple ho ha presentat com una revolució absoluta, si bé és cert que és més completa que les solucions de la competència.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina