Apple allibera la versió definitiva de Safari 4

Compartir

MacEl nou navegador web de la companyia de Cupertino ha passat per un període de beta que si bé va aixecar molta expectació al principi, ha acabat passant força inadvertit.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Apple ha aconseguit situar a Safari en la tercera posició del rànquing de navegadors, amb entre un 8 i un 9% de l’audiència total per darrere de Firefox (22,5%) i molt per davant del Chrome de Google (menys del 2%). Amb aquesta quarta versió buscarà consolidar i, si és possible, ampliar aquest domini.

La primera beta de Safari 4 es va donar a conèixer al febrer, i aquesta versió final no dista gaire d’ella en funcionalitats. S’ha afinat, això si, el motor de renderització de JavaScript (anomenat Nitro), per a què processi encara més ràpidament els scripts creats en aquest llenguatge de programació. En l’apartat visual comptem com a principal novetat amb el mode de visualització Cover Flow, que a imatge i semblança del què fa iTunes, ens permet veure les pàgines web carregades com si fossin els fulls d’un llibre.

Top Sites

Aquest mateix mode es pot usar per veure l’historial dels llocs visitats, afegint la comoditat de poder veure una miniatura de la pàgina, el què sens dubte serà molt útil per a aquelles persones que empren molt més la memòria visual que la verbal.

El nou Safari 4 inclou compatibilitat amb HTML 5, una especificació sobre la qual el W3C encara hi està treballant, fet que no impedix que les parts acabades puguin anar essent implementades en els navegadors de nova fornada, amb el que s’ajuda a la dinamització d’aquest mercat i que l’evolució tecnològica sigui continuada.

Top Sites és una funcionalitat gràfica que ens permet veure de forma espectacular les pàgines més visitades. En essència, no diferix de la presentació que Opera o Chrome realitzen de les pàgines visitades recentment a la primera finestra que s’obre, però a Apple l’han fet estèticament més atractiva.

L'historial

La funció de cerca de text s’estén a l’historial, pel què podrem trobar una pàgina ja visitada si recordem una paraula que podem relacionar amb el lloc buscat.

La descàrrega de Safari 4 pot ser realitzada a partir d’ara mateix des de la web d’Apple, de forma gratuïta per a Mac OS X i Windows.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)