Apple busca distanciar-se de la competència amb l’iPad 2

Compartir

AppleLa companyia de Cupertino va presentar ahir la nova versió del seu tablet lleuger, dominador absolut del panorama d’aquests dispositius i que, amb aquesta nova encarnació, es distancia encara més dels seus rivals.

Redacció – Processador de doble nucli (un A5 de la mateixa companyia de la poma mossegada), dues càmeres (posterior per a fotos, davantera per a videoconferència i amb el programari corresponent en el sistema), lleugerament més petit i prim que el seu predecessor, amb una aparença més plàstica o “de joguina”, més lleuger i amb fundes pròpies, són els principals senyals d’identitat de l’iPad 2, la segona encarnació de tot un supervendes que ha vingut per ampliar el domini del seu predecessor.

Apple va crear el mercat dels tablets lleugers, precisament, amb el primer iPad, i tota la seva competència ha anat llançant models a remolc dels nois de Cupertino. Samsung amb el Galaxy Tab o Motorola amb el seu Xoom entre d’altres, han buscat en un moment o altre, d’una o altra manera, robar quota de mercat al fabricant de Cupertino. I, si bé els tablets basats en Android han trobat el seu lloc, no han aconseguit fer més ombra de la previsible a l’iPad.

La nova versió d’aquest dispositiu surt al mercat un any després que el primer veiés la llum, amb la qual cosa es dedueix que Apple seguirà amb aquest la mateixa política d’actualització que amb l’iPhone: un nou model a l’any més o menys per les mateixes dates.

Si bé el que s’inclou en aquesta versió de l’iPad ja es pot trobar en altres aparells semblants (el Galaxy Tab ja presentava dues càmeres d‘ençà de la seva sortida al mercat, o el Motorola Xoom sortirà en breu amb CPU multinucli), la mitomania generada al voltant dels dispositius de la poma mossegada farà la resta per a què l’iPad 2 sigui un altre gran èxit de vendes d’Apple.

Malgrat tot, els nois de Steve Jobs persisteixen en les seves “errades” que històricament els són criticades: l’iPad 2 no serà “obert” (no podrà intercanviar dades amb una ordinador que no tingui iTunes), i continuarà no tenint ranura SD/microSD o port USB.

iPad 2 

I nou iOS

Paral·lelament a la presentació de l’iPad 2, Steve Jobs (que reapareixia en escena després de l’anunci de que es tornava a retirar temporalment per motius de salut) també va mostrar el nou iOS 4.3, la darrera revisió del sistema operatiu que equipa el mateix aparell presentat i també actualitzarà a l’iPhone.

Entre les novetats que aquest presenta, destaca una nova versió del navegador web Safari que busca ser més ràpid que els anteriors en les aplicacions online gràcies al motor de processat de JavaScript Nitro, així com el punt d’accés sense fils per a compartir una connexió a Internet mòbil amb altres dispositius via Wi-Fi.

Per als amants dels continguts multimèdia, la funcionalitat iTunes Home Sharing els permet que els continguts emmagatzemats a la biblioteca d’iTunes en un Mac o PC siguin reproduïts en un iPad, iPhone o iPod Touch a través de la connexió Wi-Fi. També s’inclou AirPlay per a fer streaming dels continguts emmagatzemats en el smartphone/tablet cap a un Apple TV, de manera que podem veure les nostres fotos i vídeos domèstics a la gran pantalla d’una manera molt senzilla.

El punt d’accés per compartir Internet permet que fins a tres dispositius accedeixin per Wi-Fi, un per USB (amb la connexió directa) i tres més per Bluetooth.

Ambdues novetats estaran disponibles per al públic en general el vinent divendres 11 de març.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)