Apple continua batent rècords de vendes però perd la confiança de Wall Street

Compartir

La companyia de la poma perd, en els darrers quatre mesos, més d’un terç del seu valor borsari tot i vendre més iPhones i iPads que mai.

Detall del logotip d'Apple de la botiga de la cinquena avinguda a Nova York

Detall del logotip d’Apple de la botiga de la cinquena avinguda a Nova York

El passat dimecres dia 23, Apple presentava els resultats financers per al primer trimestre del 2013. La dada més rellevant per a la majoria de la premsa: 18 milions de dispositius mòbils (iPhone i iPad) venuts, sense cap mena de dubte gràcies en bona part a la temporada nadalenca. I, malgrat tot, les seves accions en el NASDAQ van començar a caure immediatament.

El motiu són els beneficis, que han experimentat un augment del 18%, insuficient segons Wall Street. Els motius que els beneficis creixin menys que les vendes -tot i que cal subratllar que creixen- poden ser diversos: la retallada en el marge dels dispositius per competir amb altres terminals en el mercat, la despesa en màrqueting, o bé el cost d’obrir altres mercats com el xinès.

Els dubtes sobre quin efecte en els comptes de l’empresa i en la seva imatge podria tenir el llançament d’una versió low cost de l’iPhone, també podrien jugar en contra de la companyia de la poma en el parquet borsari. Per definició, amb un terminal barat, no es guanya el mateix que amb terminals com l’iPhone 4S o el 5.

La companyia de Cupertino continua sent líder de mercat a nivell mundial en smartphones i tablets, però Wall Street no perdona i busca fins en el més recòndit de les xifres per tal de trobar el que considera un punt feble. Apple haurà de cuidar no només la innovació i el disseny en els seus productes, si no també el marge de benefici per unitat venuda.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: