Apple convoca a la premsa per al proper dia 27. Presentarà el seu tan esperat tablet?

Compartir

MacLa companyia de la poma mossegada ha convidat a la premsa a un acte que celebrarà el dimecres de la setmana vinent a San Francisco, sota la concisa crida “vine a veure la nostra darrera creació”, que no revela res però deixa molt camp a la imaginació.

Redacció – Apple podria materialitzar els rumors que presentarà un tablet PC que tan insistentment han poblat Internet en les darreres setmanes el vinent dimecres 27 de gener. Per a aquesta data, la multinacional amb seu a Cupertino (Califòrnia, Estats Units) ha convocat a la premsa especialitzada a un acte que es durà a terme al Yerba Buena Center, el mateix lloc que va veure la presentació de la darrera renovació de la gamma iPod.

La rumorologia sobre futurs nous productes d’Apple és quelcom constant i comunament acceptat que fomentat per la mateixa companyia, fet que contribueix a generar expectació i interès pels seus llançaments, una estratègia que ha demostrat ser tot un encert comercial.

Diverses són les revelacions que apunten en direcció al llançament d’un tablet PC per part d’Apple: la compra massiva de pantalles tàctils de 10 polzades, el què apunta a un dispositiu més gran que un iPhone però més petit que un portàtil. Els contactes d’Apple amb diversos proveïdors de continguts (Reuters parla d’una editorial del grup News Corp), especialment d’ebooks, indiquen que el possible nou dispositiu tindrà un fort component de lector de llibres electrònics.

Els principals analistes també s’han llançat a l’arena de l’especulació, realitzant càlculs i càbales sobre l’impacte en el mercat i a l’economia d’Apple que tindrà el llançament, donant-lo gairebé per segur.

D’haver contribuït la mateixa Apple a generar aquesta rumorologia, és ben segur que presentarà un dispositiu realment nou, probablement allò amb el que s’ha especulat. Hi està obligada: la seva cotització borsària ha pujat com l’espuma en aquests darrers mesos, recuperant-se després de la baixa temporal de Steve Jobs gràcies als rumors d’aquest nou llançament. Defraudar als usuaris implicaria defraudar també als inversors, el què desbarataria tots aquests mesos de dur treball provocant una baixada del preu de les seves accions i afectant als seus beneficis.

De presentar quelcom realment nou, això afectaria positivament a la seva cotització, que podria sobrepassar el seu màxim històric. Si és un tablet, això es complirà, mentre que si és un altre tipus de dispositiu caldrà esperar a les següents 24-48 hores per a llegir els primers informes d’analistes del sector i per veure com respira el mercat.

Mentre, i per part dels nois de Steve Jobs, la tònica és la de sempre: no fer comentaris. El dia 27 es descobrirà la novetat d’Apple.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)