Apple, en guerra amb AppGratis

Compartir

La companyia de Cupertino va retirar aquesta aplicació per violar els termes d’ús de l’App Store i, ara, els responsables d’AppGratis estan prenent el camí de l’HTML5 per contraatacar amb un servei accessible per a tothom sense haver de passar per la botiga d’aplicacions de la poma mossegada.

AppGratis a l'iPhone i l'iPad

AppGratis a l’iPhone i l’iPad

No sé si quan en els quarters generals d’Apple a Cupertino van decidir les normes d’ús que tindria futurament l’App Store (la botiga virtual d’aplicacions per a l’iPhone i, futurament, també per a l’iPod Touch i l’iPad), van pensar que tantes persones i organitzacions buscarien sistemàticament la manera de burlar-les.

Sigui com sigui, la veritat és que des de realitzar ‘jailbreak’ al terminal fins a instal·lar una botiga paral·lela i alternativa a la d’Apple com és Cidia, les temptatives i “vies de fuga” han estat i són múltiples.

Una de les darreres en topar-se amb el mur que suposa Apple ha estat AppGratis. Aquesta aplicació, fins ara disponible de forma normal a la mateixa App Store -pel que no hi havia problema en descarregar-la i instal·lar-la en qualsevol iPhone-, permetia cada dia descarregar-se una app de pagament de manera gratuïta o amb un gran descompte, a més de béns de consum virtuals de determinades aplicacions o jocs, o nivells nous en els videojocs.

Això topa directament amb les condicions que posa la companyia de la poma, i que impedeixen la venda d’apps o béns a través d’una botiga que no sigui l’App Store. Personalment (i des del desconeixement que tenia de l’aplicació fins ara) m’estranya com AppGratis va arribar tan sols a poder estar dins de l’App Store.

Els responsables d’AppGratis s’han mostrat sorpresos de la seva expulsió de la botiga d’Apple, sobretot quan fa poc la marca de la poma havia aprovat la versió per a iPad, i han donat a conèixer que estan treballant en una tornada que estarà ja no basada en una app descarregable des de la botiga virtual, si no en un servei online construït emprant l’estàndard HTML5 i, per tant, accessible per a qualsevol internauta.

Mentre, en el lloc web d’AppGratis s’informa els usuaris de la propera tornada de l’aplicació i servei.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: