Apple farà presentació el dimarts vinent

Compartir

Com de costum, la companyia de la poma no diu què hi presentarà, malgrat que la lògica dicta que hauria de ser una nova generació de la seva tauleta tàctil iPad.

Invitació d'Apple per a l'esdeveniment d'aquest proper 22 d'octubre

Invitació d’Apple per a l’esdeveniment d’aquest proper 22 d’octubre

S’especulava aquests darrers dies amb què Apple convocaria a la premsa el proper dimarts dia 22 per realitzar una nova presentació de producte i, finalment, així ha estat. L’habitual recinte del Yerba Buena Center de San Francisco acollirà, en una setmana, l’esdeveniment que es celebrarà a les 10 del matí hora estadounidenca, 19:00 hora catalana.

Per a aquells aficionats a analitzar l’estil amb el qual Apple envia les invitacions a la premsa per intentar extrapolar a partir d’aquí el què podria presentar la companyia de Cupertino, com podeu veure en la imatge que il·lustra aquest article, aquesta és ben senzilla i manté el grafisme en la línia de les darreres invitacions, amb una sèrie d’elements que semblen fulles que cauen (una al·legoria de la tardor?) i l’habitual frase que aquest cop és “We still have a lot to cover” (Encara ens queda molt per a cobrir, en el que sembla una clara alusió a la premsa).

I què hi podria presentar Apple en aquest esdeveniment? La vox populi i la majoria de les publicacions apunten cap a nous models de la tauleta tàctil iPad, que per dates encaixaria malgrat que fa poc menys d’un any que es va presentar l’actual generació.

Què podria portar un nou iPad?

O els dos models, si és que finalment la companyia de Cupertino es decideix a renovar tan l’iPad com la seva versió Mini. Podríem començar per especular amb la introducció d’una pantalla Retina per a aquest darrer model, quelcom del que encara no gaudeix. Canviaria gaire en aquest cas el preu? La gràcia (per dir-ho d’alguna manera) és que Apple hagués aconseguit arribar a un nivell de producció prou elevat de pantalles Retina com per a què aquestes ja siguin tan econòmiques com les pantalles que ha fet servir fins ara, així que pugui servir un iPad Mini millor al mateix preu, o incrementar-lo molt lleugerament per inflar una miqueta més uns beneficis que per altra banda ja són prou sucosos.

Pel que fa al gran de la família, i si prenem l’exemple de l’iPhone 5S, podem especular amb la possibilitat d’introduïr l’arquitectura de 64 bits d’aquest terminal, i/o un lector d’empremtes digitals. Qualsevol d’aquestes dues opcions tampoc s’escapa de les possibilitats de l’iPad Mini.

I si no és un iPad? (o, si a més de l’iPad, és…)

Però no només són les tauletes tàctils de la companyia de la poma mossegada les que es poden veure renovades, car altres dispositius també poden ser presentats en aquest esdeveniment.

Naturalment, com tot allò relacionat amb el que veurem d’aquesta empresa en un futur és pura especulació, però podríem trobar-nos amb:

  • Nova generació de l’iPod. Per dates, ja li toca, i amb la davallada de vendes que està patint (els consumidors cada cop més aprofiten l’smartphone també com a reproductor MP3) és probable que Apple hagi repensat la seva gamma d’iPod que actualment compta amb quatre línies (Shuffle, Nano, Classic i Touch);

  • Mac Pro. La seva revolucionària forma cilíndrica ja ha estat revelada al públic, i de fet ha de sortir al mercat entre ara i finals d’any, per tant no hauríem de trigar en veure’l a les botigues. Aquest fet podria ser aprofitat per Apple per fer-ne una mena de “segona presentació” i, per cert… d’aquest ordinador encara no n’hem vist ni el teclat ni el ratolí que l’acompanyaran. Ens sorprendran els successors de Steve Jobs amb quelcom revolucionari en aquest aspecte?

  • Apple TV de quarta generació. Tot i que al gener se’n va presentar una nova edició, aquesta no deixa de ser una revisió de la tercera generació (març del 2012) que fa a aquest aparell més difícil de hackejar. No obstant, el seu cicle de nous llançaments és més espaiat que el d’altres productes;

  • smartwatch/iWatch. El tan rumorejat rellotge intel·ligent de la companyia.

Un seguiment difícil

Apple no ha indicat explícitament si hi haurà streaming de vídeo en directe des de l’esdeveniment, el que ens fa dubtar que, efectivament, es retransmeti en directe. En aquests casos, la companyia de Cupertino també acostuma a prohibir l’emissió per part dels mitjans acreditats que, en canvi, si poden oferir-ne el seguiment a través del Twitter.

En català, concretament, diversos mitjans en faran el seguiment emprant el hashtag #keycat , que ja fa temps s’ha establert com a ‘oficial’ per seguir els esdeveniments o keynotes d’Apple en aquesta llengua.

Des de El Mur Tecnològic, ja que no hem estat convidats oficialment a assistir a aquest esdeveniment, ni existint un canal de vídeo oficial d’aquest, en principi no en farem cap seguiment tret que a darrera hora es donessin les circumstàncies idònies per fer-ho, ja que igualment dependríem d’altres mitjans per dur-lo a terme.

A aquells lectors interessats en fer-ho, els recomanem que segueixin els mitjans oficialment convidats i que comptaran amb presència en directe a l’acte, i aquells que estigueu interessats en seguir-ne la transmissió en català, recordeu que podeu fer-ho tot seguint el hashtag abans esmentat, #keycat.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: