Apple i Google mantenen la tònica de no aparèixer en el MWC

Compartir

Mobile World Congress 2010Són dos dels gegants de la telefonia mòbil actual que no mostraran els seus desenvolupaments a la fira barcelonina.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Molt s’ha parlat sobre el suposat abandonament de Nokia del Mobile World Congress d’enguany, i que el fabricant finlandès ha justificat com un canvi en la seva presència; és ben cert que no comptarà amb un estand en el qual ensenyar els seus terminals, perquè en aquest sentit no presentarà res de nou i s’ha considerat que és millor deixar aquest tipus de presentació per al Nokia World. Tot i això, si comptarà amb roda de premsa i presència en les conferències i taules rodones, el què sens dubte li haurà costat els seus diners, però és lògic retallar despeses en una època de crisi com aquesta, i més si es tracta de despeses de representació.

Si el que s’ha dit fins ara ha estat majoritàriament en to pejoratiu i de crítica per als nois d’Espoo, res s’ha comentat entre els mitjans ni a la blocosfera sobre l’actitud d’Apple i Google, que un any més estaran absents de l’esdeveniment. Google no del tot, ja que comptarà amb una suite d’hospitalitat, el què vol dir que només estarà per a certs mitjans i partners, obviant a tots els altres. D’Apple, ni rastre.

És una tendència que aquestes dues importants companyies (líders en el mercat tecnològic global) han imposat per la pròpia dinàmica de la seva força, participant només en actes propis o que puguin controlar. I pocs ho han criticat aquest cop, mentre que a Nokia li han plogut les crítiques.

També cal dir que mentre la unitat de fabricació de mòbils de la companyia finlandesa no tindrà estand, sí que el tindran la divisió d’infraestructures Nokia Siemens Networks, la QT Development Frameworks (antiga Trolltech) i la Fundació Symbian (subsidiària de Nokia). Així que dir a la lleugera que Nokia no estarà present en el MWC 2010 no és cert, i dependrà de la interpretació que donem al què desplegarà a Barcelona entre el 15 i el 18 de febrer.

Si es critica a Nokia per un suposat "lleig" al seu públic què s’hauria de dir de Google o Apple, que tenen un important nombre d’usuaris, desenvolupadors i partners?

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)