Apple i Google podrien estar enarborant la bandera blanca

Compartir

L’agència Reuters es fa ressò dels rumors no confirmats sobre les converses que han encetat ambdues companyies després de la resolució judicial favorable a Apple en la disputa que l’ha enfrontat a Samsung, amb l’objectiu d’evitar l’escalada d’un conflicte que podria sagnar bona part de la indústria.

Segons Reuters, les converses s’estarien donant de moment a alt nivell entre Larry Page i Tim Cook, a instàncies del primer i a l’espera que executius d’ambdues companyies es reuneixin per parlar dels termes d’un possible acord.

Segons la prestigiosa agència de notícies, Larry Page hauria trucat per telèfon a Tim Cook el dia després que es donés a conèixer el veredicte del judici entre Apple i Samsung que, finalment, ha estat favorable a la companyia de Cupertino. Cap de les dues empreses implicades ha volgut fer declaracions al respecte, i ni tan sols han reconegut l’existència d’aquestes converses, per la qual cosa la informació de Reuters es basa en fonts properes.

La qüestió principal és si Tim Cook voldrà parlar d’una cosa que Apple sembla tenir guanyada per endavant en termes d’arribar a un acord que podria privar a la seva companyia d’interessants beneficis atípics en concepte de compensacions.

Tot i això, i malgrat que de moment la companyia de la poma porti la davantera en l’àmbit judicial, té múltiples fronts oberts -entre ells, contra Motorola Mobility, des de fa un temps propietat de la mateixa Google-, pel que no seria d’estranyar que algun d’aquests s’acabés girant en contra seu.

Contra Motorola, per exemple, la denúncia afecta tecnologies bàsiques de telefonia i no patents concretes d’interfícies multitàctils o concernents al format propi d’un smartphone, que ha estat per on Apple ha pogut “pescar” a Samsung.

És per aquesta situació volàtil per la qual potser Tim Cook podria estar interessat en frenar una ofensiva legal que, de moment, s’ha decantat favorablement a la companyia que dirigeix, però l’esdevenir de la qual és impossible de predir enmig del que ja s’ha convertit en un foc creuat.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: