Apple i Oracle col·laboraran en una nova màquina virtual Java per a Mac OS X

Compartir

JavaFa uns dies, la companyia de la poma mossegada anunciava que deixaria de produir la seva pròpia implementació de Java, que acostumava a venir inclosa en el sistema operatiu, passant tota la responsabilitat d’aquest desenvolupament a Oracle. Ara sembla que ambdues empreses han decidit posar-se d’acord per a continuar aquest desenvolupament conjuntament.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Mac OS X no es quedarà sense entorn d’execució Java. Així ho testifica l’acord al qual han arribat Apple i Oracle després que la primera donés a conèixer recentment que abandonaria el desenvolupament i empaquetament de la seva pròpia versió de l’entorn d’execució de Java, que venia inclòs de sèrie amb Mac OS X.

Òbviament, era difícil que el sistema operatiu d’Apple es quedés sense cap tipus d’implementació de Java, però alguns no podíem deixar de pensar en l’actitud que Steve Jobs ha pres contra els productes d’Adobe en general i Flash en particular, preguntant-nos si la nova mania del president i CEO de la companyia de Cupertino no seria aquest entorn d’execució d’aplicacions.

A la fi sembla que no ha estat així, i que els usuaris de Mac podran continuar gaudint de les bondats de Java gràcies a l’acord al què han arribat les dues multinacionals i que preveu la creació d’un entorn d’execució (màquina virtual) basat en Hotspot per a les versions de 32 i 64 bits de Mac OS X. Apple serà l’encarregada de proporcionar els components clau, eines i tecnologia, mentre que de la seva disponibilitat per a desenvolupadors i usuaris se n’encarregarà Oracle.

La versió actual de Java (SE 6) continuarà sent inclosa en Mac OS X 10.6 (Snow Leopard) i 10.7 (Lion). Es pot suposar que a partir de la futura versió 10.8, ja no la portarà preinstal·lada, pel què hauran de ser els mateixos usuaris els qui la descarreguin i instal·lin del lloc web d’Oracle.

La sortida del JDK 7 per a Mac OS X es produirà amb un cert retard respecte a les altres versions (Windows, Solaris, GNU/Linux) ja, que s’ha d’alterar el full de ruta per a incloure el suport necessari per a una nova plataforma de la qual, fins ara, se n’encarregava directament Apple.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina