Apple introdueix programa de signatura digital per a desenvolupadors

Compartir

La companyia de Cupertino afirma que les aplicacions signades digitalment oferiran a l’usuari la seguretat d’executar un programa benigne, encara que no provingui de la botiga d’aplicacions de la companyia.

Apple ha anunciat als desenvolupadors la posada en marxa de Developer ID i Gatekeeper, un sistema de seguretat per signar les aplicacions del Mac OS X digitalment.

L'anunci que ha enviat Apple als desenvolupadors per correu

L'anunci que ha enviat Apple als desenvolupadors per correu

El segon dels elements d’aquest duet, Gatekeeper, s’integrarà en Mac OS X, reconeixent les signatures digitals de les aplicacions que realitzaran els desenvolupadors mitjançant el seu identificador, el Developer ID.

Segons explica la companyia de Cupertino, aquesta mesura contribuirà a reduir el perill del malware que es distribueix fora de la Mac App Store mitjançant descàrregues directes d’Internet, ja que l’usuari serà advertit pel Gatekeeper que el programa no disposa de certificat digital.

No és la primera vegada que un fabricant de sistemes operatius intenta dur a terme un moviment d’aquesta mena; Microsoft ja va deixar anar en el seu moment globus sonda sobre proteccions per maquinari i programari que garantissin la integritat del sistema i la seguretat de les aplicacions, i totes van ser bastant mal rebudes per la comunitat.

És previsible que entitats com la FSF s’embarquin aviat en una campanya contra Gatekeeper.

Per poder disposar d’un identificador de desenvolupador (Developer ID), les persones interessades s’han de registrar en el programa de desenvolupament d’Apple, que té un cost de 99 dòlars per any.

Gatekeeper s’integrarà en el Mac OS X 10.8 Mountain Lion.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: