Apple invertirà el seu benefici en pagar més als seus accionistes i recomprar accions

Compartir

Després de l’expectació despertada aquest matí, la companyia de la poma no ha anunciat cap adquisició que fes les delícies de públic, analistes i comentaristes, si no que dedicarà el seu superàvit a mesures financeres.

Apple despertava aquest matí amb un anunci inesperat i que ha donat lloc a una certa rumorologia ràpidament: a primera hora del matí (horari de la costa este nord-americana) oferiria una audioconferència que comptaria amb la presència de Tim Cook, CEO de la companyia, i de Peter Oppenheimer, CFO de la mateixa, i el tema de la qual seria el destí dels cent mil milions de dòlars que la companyia acapara en líquid guardat en els bancs.

Els aficionats a la rumorologia han començar ràpidament a fer càbales sobre quina companyia adquiririen des de Cupertino amb tants diners però, finalment, el què han presentat Cook i Oppenheimer han estat una sèrie de mesures econòmiques. La primera és atorgar un rendiment de 2,65 dòlars per acció a partir del quart trimestre fiscal de 2012, que per a la companyia començarà l’1 de juliol.

Una altra mesura ja autoritzada pel consell d’administració de la companyia és l’ús d’un 10% d’aquestes reserves dineràries per a recomprar accions ara en mans de particulars en el marc d’un programa que començarà a finals del setembre d’aquest any.

Amb aquestes mesures, la companyia de Cupertino s’assegura el continuar interessant als inversors, a més de satisfer els seus accionistes perquè serà la primera vegada en una dècada que reparteixi dividends.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: