Apple ja podria tenir les eines per fer entendre el català a Siri

Compartir

El periodista Albert Cuesta va afirmar aquest dissabte a la Catosfera que la companyia de Cupertino ja disposa de les veus de referència per, en un futur, fer reconèixer a l’assistent Siri el català.

Jordi Iparraguirre (esquerra) i Albert Cuesta en un moment de la intervenció d'aquest darrer. Imatge gentilesa de l'organització

Jordi Iparraguirre (esquerra) i Albert Cuesta en un moment de la intervenció d’aquest darrer. Imatge gentilesa de l’organització

Cuesta, veterà periodista especialitzat en noves tecnologies que ha publicat i publica en mitjans de primera línia tant en català com en castellà com, per exemple, el diari ARA, ha estat un dels convidats de l’edició d’enguany de la Catosfera, la trobada anual de la Internet catalana que es celebra a Granollers.

Juntament amb Jordi Iparraguirre, Albert Cuesta ha intervingut en una ponència sobre l’estat del català a la Xarxa, en la qual -i entre altres coses- ha explicat la gènesi i desenvolupament de la campanya de traducció del Twitter al català, de la qual n’ha estat l’impulsor i principal activista. Però una de les coses que més han cridat l’atenció de la seva intervenció és l’afirmació que Apple ja disposa de les veus de referència necessàries per implantar més endavant el reconeixement del català en el seu assistent Siri, guiat per veu.

Això permetrà als usuaris catalanoparlants emprar el seu idioma vehicular habitual en la interacció amb els dispositius de la companyia de la poma mossegada que emprin la tecnologia Siri, com l’iPhone.

Albert Cuesta és una font habitualment ben informada pel que fa a les interioritats de les principals multinacionals tecnològiques, pel què es pot considerar la seva informació com a força fiable tot i no tenir un lligam oficial amb Apple, empresa prou coneguda pel seu secretisme pel que fa a futurs productes que s’han de llançar al mercat.

Des de la nostra redacció ens hem posat en contacte amb Apple per intentar confirmar la informació exposada per Albert Cuesta a la jornada del dissabte de la Catosfera.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: