Apple llança Aperture 2.1 amb una potent arquitectura de plug-ins per a l’edició d’imatges

Compartir

CUPERTINO, Califòrnia—28 de març de 2008—Apple® ha llançat avui Aperture™ 2.1 que estrena una arquitectura plug-in oberta que facilita als fotògrafs l’ús, dins del mateix Aperture, de programari d’edició d’imatges d’altres empreses. Disponible des d’avui mateix com a actualització gratuïta, Aperture 2.1 inclou el plug-in Dodge & Burn desenvolupat per Apple que afegeix eines de tipus pinzell per a il·luminar (dodge), enfosquir (burn), contrast, saturació i difuminar (blur). En els propers mesos, creadors de programari independents oferiran plug-ins d’edició d’imatge per a edició, filtres i efectes, anàlisi i reducció de soroll, correcció de lents de tipus ull de peix i altres funcions.


La qualitat d’imatge d’Aperture 2 ha conquerit als fotògrafs més exigents“, diu Rob Schoeben, vicepresident de Màrqueting de Producte d’Aplicacions d’Apple. “Ara, gràcies a la nostra arquitectura de plug-ins oberta, els usuaris poden accedir a tot el vast coneixement de la indústria sobre tractament d’imatge, des de dins del propi Aperture, sense ni tan sols haver de sortir del programa“.

Fins ara, potser el dos per cent de les meves fotografies necessitaven ser retocades fora d’Aperture“, diu John Stanmeyer, membre fundador de l’agència de fotos VII Photo Agency i fotògraf de les revistes Time i National Geographic. “Ara que puc il·luminar i enfosquir directament amb el nou plug-in d’Aperture, ja no sóc capaç d’imaginar quan vaig haver d’obrir una altra aplicació per retocar les meves imatges“.

Fent clic en una o diverses imatges en Aperture, l’usuari pot escollir entre el menú de plug-ins instal·lats i aplicar operacions especialitzades de tractament d’imatges tant a imatges TIFF com RAW. Apple està col·laborant estretament amb desenvolupadors clau per portar a Aperture els plug-ins més sol·licitats:

– El plug-in Viveza de Nik Software, basat en tecnologia U Point, que proporciona als fotògrafs un mode potent, precís i fàcil per controlar i ajustar el color i la llum, de manera selectiva, en les seves imatges digitals.
– El plug-in Noise Ninja de PictureCode que ofereix anàlisi avançat i reducció de soroll ISO.
– El plug-in Power Stroke de Digital Film Tools que ofereix una interfície senzilla basada en traç per a crear màscares ràpidament i realitzar ajustaments precisos de forma intuïtiva.
– El plug-in Dfx de Tiffen Company que proporciona un creixent repertori de filtres i efectes creatius.
– El plug-in dpMatte de dvGarage; eina chroma d’alt rendiment; i el plug-in HDRtoner que permet la selecció de múltiples fotos per a crear una imatge comuna HDR (high dynamic range); i
– Els plug-ins d’Image Trends que inclouen Fisheye-Hemi per a corregir de forma ràpida i còmoda la distorsió de lents ull de peix, ShineOff per eliminar brillantors de cares de forma automàtica i PearlyWhites que automàticament blanqueja i abrillanta les imatges de dents.

Preu i Disponibilitat

Aperture 2.1 està disponible de forma immediata per a la descàrrega gratuïta per part dels usuaris actuals d’Aperture 2.0. Els requisits de sistema i informació addicional sobre Aperture es poden trobar a www.apple.com/es/aperture. Per obtenir informació i conèixer la disponibilitat de plug-ins de terceres parts, podeu visitar www.apple.com/aperture/resources, www.apple.com/downloads i la web de la comunitat d’Aperture a www.aperturepluggedin.com

Guillem Alsina