Apple llança Aperture 2

Compartir

La nova versió incorpora una nova interface perfeccionada, navegació més ràpida i millor processament d’imatge.


Nota de premsa/Redacció iMàtica – Apple ha anunciat avui Aperture™ 2, la nova versió del seu revolucionari programari d’edició i gestió de fotos, amb més de 100 noves capacitats que el fan més ràpid, més fàcil d’usar i més potent. A més d’una interfície d’usuari simplificada i un motor de processament d’imatge completament nou, Aperture 2 estrena també noves eines de tractament de la imatge per a recuperació, ajustament de color, definició de contrast local, retoc de vores difuminades, i ajustament fi de RAW; i permet als usuaris enviar directament els seus portafolis a una Galeria Web de .Mac* per visionar-los a la web, a l’iPhone, l’iPod® touch i a l’Apple TV. Amb un nou i assequible preu recomanat de 199 euros (IVA inclòs), ara qualsevol persona pot organitzar, editar i publicar fàcilment fotos com un professional.

Gràcies a la seva nova interfície, més senzilla i dissenyada per ser més intuïtiva i accessible, Aperture 2 permet ara a l’usuari navegar entre els modes Viewer i Browser amb un comandament de teclat. L’espai útil en pantalla s’ha ampliat al màxim per a les imatges i s’ha dissenyat de manera que l’usuari pot alternar entre els controls de biblioteca, metadades i ajustament en un mateix Inspector proveït de pestanyes. La vista All Projects (tots els projectes), modelada a partir de la vista en mode Esdeveniments de l’iPhoto, mostra una foto-portada de cada projecte i dóna la possibilitat de mirar ràpidament totes les fotos agrupades en cada projecte desplaçant el ratolí per damunt; i l’explorador de l’iPhoto integrat permet accedir directament a tots els esdeveniments i imatges de la biblioteca de l’iPhoto.

El rendiment es veu incrementat en Aperture 2 de manera que és més ràpid importar, examinar i realitzar cerques en grans volums d’imatges. Les previsualitzacions permeten als fotògrafs titular, assignar paraules clau i valorar les imatges a mesura que són importades; i gràcies a la capacitat d’exportar imatges en segon pla, els fotògrafs poden seguir treballant mentre les imatges són processades a formats de fitxer JPEG, TIFF, PNG i PSD. La funció Quick Preview permet a l’usuari mirar imatges RAW en ràpida successió sense haver d’esperar que es carreguin els arxius. La base de dades de la biblioteca d’Aperture ha estat redissenyada per permetre la ràpida commutació d’un projecte a un altre i per obtenir resultats gairebé instantanis en les cerques, fins i tot en treballar amb grans biblioteques de 500.000 imatges o més.

Aperture 2 ofereix noves i potents eines de tractament de la imatge per treure el màxim partit de cada foto. En el nucli d’Aperture 2 s’hi troba una nova generació de motor de processament d’imatges RAW d’Apple que ofereix una perfecta qualitat d’imatge i controls de precisió que permeten a l’usuari ajustar amb tota exactitud el perfil d’imatge per a cadascuna de les seves càmeres. Entre les noves eines per millorar i perfeccionar les imatges s’hi inclouen: Recovery per recuperar imatges rebentades o cremades; Vibrancy per potenciar la saturació de manera selectiva sense afectar de forma adversa les tonalitats; Definition, que ofereix contrast local per afegir claredat a les imatges; filtres Vignette & Devignette que aporten efectes visuals professionals; i un autèntic pinzell Repair and Retouch de vores suaus per eliminar de forma ràpida i fàcil taques i defectes, netejar la pols del sensor i eliminar per clonació àrees problemàtiques.

Aperture 2 funciona en perfecta sintonia amb Mac OS® X, iLife®, iWork™, .Mac i amb les eines per a impressió d’Apple, de manera que qualsevol imatge de la biblioteca d’Aperture és accessible directament des de qualsevol altra aplicació, com per exemple iMovie®, Keynote® i Pages®, i fins i tot des del correu Electrònic de Leopard. Ara i gràcies a la seva complementarietat amb el Web Gallery de .Mac, els usuaris d’Aperture poden publicar les seves fotos per visionar-les a la web, l’iPhone, l’iPod touch i l’Apple TV. Els Llibres de fotos d’Aperture 2 estrenen nous dissenys de temes, eines de maquetació, cobertes personalitzades i sobrecobertes estampades.

Preu i disponibilitat

Aperture 2 estarà disponible de forma immediata al preu recomanat de 199 euros (IVA inclòs) a l’Apple Store per Internet (www.apple.com/es) i en el canal de vendes autoritzat d’Apple a Espanya. Els propietaris de versions anteriors d’Aperture poden actualitzar-se a Aperture 2 per 99 euros (IVA inclòs). Els requisits de sistema i més informació sobre Aperture 2 estan disponibles a www.apple.com/aperture.

* El servei .Mac està disponible per a majors de 13 anys per mitjà de subscripció anual que es regeix per determinats termes i condicions. Per al seu ús cal disposar de connexió a Internet.

Guillem Alsina