Apple llança una nova Estació Base mòbil AirPort que segueix l’estàndard 802.11n

Compartir

La companyia de Cupertino llança la seva estació base més ràpida confiant en el ‘draft’ (esborrany) de la proposta d’estàndard 802.11n que hauria de començar a ser discutida com a estàndard reglamentat a finals d’aquest any.


Redacció iMàtica/Nota de premsa – Apple ha actualitzat la seva Estació Base mòbil AirPort Express® a l’estàndard 802.11n per oferir fins a 2,5 vegades (o fins a 5 vegades als països que tenen obert l’ús de la banda de 5 GHz) el rendiment i el doble d’abast del model anterior*. Amb un preu recomanat de 89 euros (IVA inclòs), AirPort Express és l’estació base mòbil 802.11n més petita del món. Es pot endollar directament a una presa elèctrica per disposar de connectivitat sense fils amb Internet i compartir una impressora USB a casa, o es pot portar de viatge per gaudir de connectivitat sense fils a l’habitació d’un hotel o en qualsevol lloc on es disposi de connexió a Internet. L’estació base AirPort Express incorpora la tecnologia AirTunes™, que opera perfectament integrada amb iTunes® per oferir a l’usuari una forma senzilla i econòmica d’enviar via inalàmbrica la seva música de l’iTunes, des del seu PC o Mac®, a qualsevol habitació de la casa.

Apple lidera la indústria amb una àmplia gamma d’innovadores estacions base 802.11n per donar resposta a pràcticament qualsevol necessitat de xarxa sense fils“, diu Philip Schiller, vicepresident mundial de Màrqueting de Producte d’Apple. “Des de la petita i portàtil AirPort Express, fins a l’AirPort Extreme per a grups de treball de fins a 50 usuaris, passant per la nova Time Capsule per automatitzar les còpies de seguretat o backups, els clients d’Apple disposen ara de més opcions per ampliar les seves xarxes sense fils amb l’estàndard 802.11n“.

L’estació base AirPort Express té un disseny compacte, reduït i amb un pes de amb prou feines 190 grams que proporciona una màxima portabilitat. Ofereix tant als usuaris de PC com de Mac la capacitat de compartir una mateixa connexió ADSL o connexió a Internet via cable amb fins a 10 usuaris simultanis. Els usuaris també poden compartir de forma inalàmbrica una impressora connectada al port USB de l’estació base AirPort Express. El programari AirPort Utility d’Apple ofereix instruccions senzilles, pas a pas, per a què l’usuari instal·li i configuri l’AirPort Express; i gràcies a les seves avançades característiques de seguretat, AirPort Express salvaguarda les dades dels ordinadors connectats en xarxa per mitjà del suport Wi-Fi Protected Access (WPA/WPA2), d’encriptació WEP de 128 bits i del tallafocs incorporat. Amb aquest anunci, Apple estén l’estàndard 802.11n a tota la gamma d’estacions base AirPort i ordinadors portàtils Mac, així com els iMac®, Apple TV® i Time Capsule™.

AirPort Express incorpora un connector que combina àudio digital i analògic que permet als usuaris connectar-li un sistema d’alta fidelitat domèstic o uns altaveus autoamplificats. iTunes detecta automàticament els altaveus remots i els mostra en una senzilla llista desplegable per a què l’usuari els seleccioni a l’iTunes. Un cop seleccionats els altaveus remots, la tecnologia AirTunes envia la música de l’iTunes, via inalàmbrica, des de l’ordinador a l’estació base AirPort Express. En un mateix entorn domèstic es poden configurar diverses estacions base AirPort Express, cadascuna d’elles connectada a un sistema d’altaveus o equip d’alta fidelitat, per portar l’experiència musical sense fils a qualsevol racó de la casa. L’estació base AirPort Express també pot ampliar l’abast d’una xarxa sense fils AirPort Extreme® ja existent.

Preu i Disponibilitat

La nova estació base AirPort Express estarà disponible de forma immediata a l’Apple Store® per Internet i en el canal de punts de venda autoritzats d’Apple, al preu recomanat de 89 euros (IVA inclòs).

* AirPort Express es basa en l’esborrany de l’especificació IEEE 802.11n. El rendiment real variarà segons la distància a l’estació base, la velocitat de connexió, les condicions de l’entorn, mida de la xarxa i altres factors.

Guillem Alsina