Apple no defrauda i presenta el seu Tablet PC

Compartir

MacAmb aquest dispositiu, la companyia de Cupertino es converteix en fabricant de microxips, ja que el seu cor batega amb un disseny propi, l’A4.

 

El nou iPad
El nou iPad

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Per un cop, i tractant-se de Steve Jobs presentant un nou producte d’Apple, podem afirmar que "res de nou". I això és perquè Internet ja ho havia revelat tot sobre aquest nou dispositiu de la companyia de la poma des d’uns mesos enrere, inclòs el seu nom. O bé ha estat la mateixa companyia que s’ha encarregat d’anar filtrant petites dosis d’informació amb l’objectiu de fomentar l’expectació. Controlant els rumors sobre el nou dispositiu, Apple pot haver animat als inversors sobre el futur de l’empresa, pel què la seva cotització borsària s’hauria vist afavorida en un any en què la companyia de Cupertino s’ha vist sacsejada per la baixa temporal del seu factòtum Steve Jobs per motius de salut.

L’iPad, nom que s’ha donat a aquest Tablet PC, es dreça sobre un SoC (System on a Chip) dissenyat per Apple i anomenat A4, fruit dels moviments que la companyia va realitzar a principis d’any. En aquest desenvolupament s’ha cuidat especialment el rendiment gràfic, tenint en compte que una de les principals funcions de l’iPad serà la reproducció de vídeo. De la visualització se n’encarrega una pantalla LED capacitativa multitàctil de 9,7".

Reproducció de vídeo en el nou iPad
Reproducció de vídeo en el nou iPad

Pel que fa a les comunicacions, tenim versions amb WiFi i WiFi+3G. En el cas de la tarja WiFi, aquesta compleix amb el draft 802.11n, mentre que les versions amb connectivitat 3G incorporada suporten velocitats de fins a 7,2 Mbps. en xarxes HSDPA. La bateria, per la seva banda, té una durada operativa de 10 hores estimades, malgrat que no s’ha especificat si inclou la connexió WiFi encesa o s’ha calculat com a un màxim sense aquesta activada per tal d’estalviar energia.

iTunes en el nou iPad
iTunes en el nou iPad

En l’apartat de programari, el sistema operatiu sembla el mateix que equipa a l’iPhone/iPod Touch (iPhone OS) retocat en la seva interfície d’usuari per aprofitar la pantalla més gran del nou dispositiu, malgrat que per les captures de pantalla que han transcendit (i, de moment, poca més informació) sembla que el paradigma d’execució del programari és el mateix que en els dispositius més mòbils de la companyia: aplicacions en el browser. De fet, l’iPad és compatible amb totes les aplicacions existents per a iPhone/iPod Touch que podem trobar a la iTunes Store, a més d’oferir noves possibilitats als programadors, que ja disposen de l’SDK per a desenvolupar per a aquesta màquina.

Un altre aspecte a destacar és el teclat virtual en pantalla, heretat de l’iPhone però que gràcies a la mida més gran de pantalla del nou gàdget, ha estat millorat i ara és molt més còmode d’utilitzar de manera que passar-nos hores escrivint missatges de correu electrònic o redactant documents, no serà un suplici com ho acaba sent amb qualsevol smartphone, fins i tot l’iPhone. A més, Apple també comercialitzarà un teclat físic per a la connexió del qual l’iPad disposa d’un port especial.

l'iPad com a lector de llibres electrònics
l’iPad com a lector de llibres electrònics

La fitxa tècnica completa de l’iPad és la següent:

 • Mides (llargada x amplada x alçada): 24,28 cm x 18,97 cm x 1,34 cm. Es pot orientar tant en vertical com en horitzontal, adaptant-se el contingut a l’orientació de la pantalla gràcies als acceleròmetres inclosos

 • Pantalla LED retroil·luminada, capacitativa multitàctil i de 9,7" en diagonal que ofereix una resolució de 1024×768

 • WiFi 802.11n, Bluetooth 2.1+EDR i, segons model, connexió UMTS/HSDPA i GSM/EDGE

 • Brúixola digital, GPS assistit (A-GPS)

 • Capacitats de 16, 32 o 64 GB. en disc flaix

 • Microprocessador A4 d’Apple a 1 GHz.

 • Sensor de llum ambient

 • Suport de formats: àudio: AAC amb i sense DRM, MP3 amb i sense DRM, Apple Lossless, Audible, AIFF, WAV. Vídeo: H.264, MPEG4. Imatges: JPEG, TIFF, GIF. Documents: DOC, DOCX, HTML, PDF, PowerPoint, text pla, RTF, Excel, VCF

 • Suport per a diversos idiomes (no inclou català)

 • Lector text-to-speech (llegeix el text en pantalla)

 • Micròfon, altaveus i connector per a auriculars (minijack de 3,5mm.) inclosos. Connexió Dock, no inclou ports USB

La posada a la venda de l’iPad es realitzarà al març, i el seu preu oscil·larà entre els 499 i els 829 dòlars segons configuració.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)