Apple oficialitza CarPlay, la connexió entre l’iPhone i el nostre cotxe

Compartir

Mitjançant l’assistent de veu Siri i a través de tocs a la pantalla del vehicle, podrem controlar totes les funcionalitats que ens ofereix el nostre smartphone, com les trucades, els mapes, els missatges o la reproducció de música.

CarPlay

Després de mesos de desenvolupament i setmanes en què molts rotatius en línia han donat el llançament com a imminent, finalment Apple ha fet oficial CarPlay, la forma de connectar un iPhone al nostre vehicle per gaudir dels serveis que el telèfon intel·ligent de la marca de la poma ofereix .

L’anunci de la disponibilitat final de CarPlay s’ha fet de la mà de diverses primeres marques del món de l’automoció i en un saló, però no en el recentment finalitzat Mobile World Congress, sinó al saló de l’automòbil de Ginebra.

Entre les marques que han signat acords amb Apple per introduir aquesta interfície de control per a l’iPhone en els seus vehicles ens trobem amb Ford, BMW, Honda, Jaguar, Nissan, Peugeot o l’exclusiva Ferrari, entre d’altres.

CarPlay facilita l’ús dels serveis proporcionats per l’iPhone mitjançant la veu o una simple pulsació. El reconeixement per veu de Siri pot ser activat mitjançant un botó o palanca present en el mateix volant, de la mateixa manera a com s’activen els llums del cotxe.

Entre el més interessant de CarPlay tenim la integració d’iOS amb la pantalla del vehicle, de manera que podrem veure els mapes d’Apple a la pantalla que inclouen la majoria dels cotxes, més gran que la de l’iPhone.

Mitjançant l’ús de l’assistent de veu Siri podrem donar ordres a l’iPhone, fent que aquest ens llegeixi els missatges entrants (correu electrònic, SMS, …) i dictant les nostres respostes a aquests missatges, així com buscant el lloc de destinació i rebent ordres de veu del dispositiu que ens anirà guiant en ruta.

La realització de trucades i respondre a les que ens facin també està assegurat amb aquest nou estàndard d’Apple.

Amb aquest sistema, també podrem emprar l’iPhone com a reproductor de música i podcasts.

Els cotxes, així com altres aspectes de la nostra vida quotidiana, seran el proper camp de batalla de les grans multinacionals de la tecnologia per guanyar quota de mercat. A més d’Apple, jugadors com NVIDIA, Qualcomm, BlackBerry (amb QNX) o Google, intentaran imposar la seva visió i les seves solucions com a estàndards per a la indústria.

Aquest és un pastís que a les companyies automobilístiques tampoc els interessa perdre, però que sembla que de moment han deixat en mans de les companyies purament tecnològiques. Fins quan?

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: