Apple podria haver adquirit un servei de música en streaming

Compartir

AppleCap de les dues empreses ha publicat res oficial al respecte en els seus respectius llocs web, malgrat que fonts del prestigiós New York Times donen per feta l’operació, que podria fer entrar a iTunes en un nou nivell.

Redacció – Dotar a iTunes de la capacitat d’oferir música en streaming podria ser l’objectiu de la compra del servei Lala per part d’Apple, no confirmada oficialment per cap de les dues empreses implicades, però que alguns com el New York Times ja donen per feta. El rotatiu nord-americà cita per a això a fonts properes a les converses que suposadament haurien mantingut ambdues parts, que no han estat identificades explícitament.

Lala és un servei de streaming de música, dels que han proliferat aquests darrers mesos a la Web, malgrat que presenta una diferència respecte a la competència: disposa d’una tecnologia que li permet escanejar el disc dur de l’usuari que es registra i, quan troba música, afegeix al catàleg en línia de l’usuari les mateixes cançons que aquest té en el seu disc dur -sempre que Lala tingui la llicència adequada per emprar la cançó- o altres dels mateixos grups o estil. Fins al moment, Lala es troba disponible només per a usuaris nord-americans, i econòmicament les coses no li han anat gaire bé, pel què han sorgit a la Xarxa nombrosos rumors que l’empresa buscava un comprador.

Si l’operació es confirma, caldrà preguntar-se què ha buscat exactament Apple en la compra. El més fàcil seria dir que la tecnologia de streaming de la companyia adquirida, quelcom que podria suposar una solució ràpida i fàcil a desenvolupar la seva pròpia tecnologia en aquest camp, encara que és difícil creure que a Apple això li costi gaire.

La capacitat d’escanejar el disc dur de l’usuari, combinada amb les capacitats de streaming, podrien proporcionar a Apple una forma de permetre que els usuaris d’iTunes poguessin triar quines cançons tenen descarregades en el seu ordinador i quines tenen “en el núvol”. Malgrat tot, és gairebé segur que les cançons que tinguin en Internet a punt de ser escoltades en streaming, necessitaran que aquesta operació es realitzi des del client iTunes, i no es faria directament des del navegador com altres serveis. En aquest sentit, si Apple llança un servei de streaming, s’assemblarà més a Spotify, que disposa del seu propi client -encara que, en aquest cas, està cantat que el d’Apple seria iTunes-.

També pot ser que Lala disposi d’alguna tecnologia encara en fase de desenvolupament que pugui interessar a Apple, i de la qual encara se’n desconeixen els seus detalls per al gran públic. I, l’última, podria ser que la tecnologia de Lala proporcioni continguts -i no només música- per al probable futur dispositiu tipus Tablet PC d’Apple o, fins i tot, a l’iPhone.

Recordar que, almenys de moment, aquesta operació no ha estat confirmada oficialment, i només alguns grans mitjans la donen per feta.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)