Apple podria presentar un Netbook?

Compartir

La companyia de Steve Jobs ha convocat la premsa per demà dia 14 a un acte organitzat a la seva seu central de Cupertino, en el qual revelarà una nova línia de productes. Com sempre, la rumorologia s’ha disparat.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Sota l’eslògan "The spotlight turns to notebooks" (quelcom semblant a "el punt de llum arriba als notebooks") Apple ha convocat a la premsa a un acte a la seva seu central de Cupertino demà dimarts dia 14. El principal motiu amb el qual s’especula és la presentació de la seva renovada línia de portàtils, en els quals incorporaria els darrers xips desenvolupats per Intel, així com un disseny lleugerament retocat. Un MacBook amb carcassa d’alumini és un altre dels rumors -potser el que té més força- que circulen aquests dies a la Xarxa.

També fora possible que la companyia de la poma presentés algun model d’ordinador que s’ajustés amb més o menys intensitat al concepte de Netbook, una màquina lleugera, petita i amb un sistema operatiu i aplicacions orientades a treballar més amb el concepte de "núvol" (Cloud Computing) que de manera tradicional, amb dades i aplicacions en local.

Aquesta hipòtesis es recolzaria en els recents desenvolupaments de la companyia, d’una banda l’iPhone/iPod Touch (que li donaria la possibilitat de modelar el seu sistema operatiu Mac OS X per a les necessitats d’un aparell petit i amb escassos recursos de maquinari), i per l’altra el MacBook Air (l’ultralleuger de la companyia, la seva darrera gran novetat en el segment dels portàtils). També el factor econòmic té el seu pes: la cotització d’Apple a la borsa s’ha vist afectada aquests dies per uns rumors sobre l’estat de salut de Steve Jobs, el que s’afegeix a un estat de nerviosisme generalitzat que si bé no ha afectat de ple la indústria tecnològica, amb més o menys intensitat si que l’ha tocat. Així doncs, la companyia de Cupertino ha de dur a terme alguna acció per a reflotar la seva cotització borsària si no vol que als dubtes ja existents sobre la futura successió de Jobs s’hi afegeixin els corresponents a una economia que no per sanejada es troba exempta d’influència per part de rumors i especulacions.

El possible Netbook d’Apple seguiria les passes de l’HP Mini-note pel que fa a qualitat i acabats, propis de la companyia de la poma mossegada que cuida i mima fins al darrer detall les seves creacions. El seu preu aniria en conjunt: entre 500 i 600 dòlars com a mínim.

Però tot això només són especulacions amb més o menys fonament, malgrat que és ben sabut que els darrers rumors sobre els nous productes que anava a presentar Apple s’han complert a despit del secretisme tradicional i el zel amb què els nois de Steve Jobs guarden els seus secrets.

Guillem Alsina