Apple presenta iTunes 8

Compartir

La funcionalitat Genius, un auto-mesclador per a crear llistes de reproducció de forma automatitzada incloent cançons que combinin bé entre elles, la seva principal novetat.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Juntament amb la renovació de la gamma iPod, Apple ha presentat avui la nova versió 8 d’iTunes, el seu programari de reproducció multimèdia i botiga en línia per a música i pel·lícules.

La principal nova funcionalitat que s’ha afegit al programa rep el nom de Genius, i consisteix en la possibilitat de crear llistes de reproducció de forma automàtica a partir d’una cançó. Per fer-la servir només haurem de seleccionar una cançó de la nostra discoteca particular i fer clic sobre el botó Genius que trobem en la barra lateral esquerra de la interfície o bé a la barra inferior, per a què iTunes 8 ens suggereixi una sèrie de cançons que combinen amb la que hàgim escollit.

Així funciona GeniusA més, aquesta funcionalitat també ens suggereix cançons que formen part de la iTunes Store i que no tenim a la nostra discoteca particular, però que pel seu estil semblant a les cançons incloses a la llista de reproducció creada per Genius, pot ser del nostre interès adquirir-les. Així, a més de realitzar la funció de creació de llistes de reproducció aleatòries, Genius ens ajuda a redescobrir la música que potser teníem oblidada en un racó del nostre iTunes, i ens suggereix nous títols que poden casar amb les nostres preferències musicals.

Per dur a terme les tasques de recomanació, Genius envia una sèrie de dades als servidors d’Apple de forma totalment anònima, que són creuades amb les dades del que escolten altres milions d’usuaris (que han estat enviades també de forma anònima) per tal de realitzar les recomanacions. El fet de si la informació enviada es realitza de forma realment anònima és quelcom que probablement es confirmarà o desmentirà en els pròxims dies, ja que existeixen grups d’interès que defensen les llibertats i la privacitat dels internautes, i persones individuals a les quals interessen aquests temes i investiguen pel seu compte de manera objectiva i neutral. De la mateixa comunitat, doncs, emana la seguretat en l’anonimat com a usuari d’aquesta mena de serveis.

Pel que fa a les novetats, poca cosa més a dir tret que s’ha afegit una nova forma de visualitzar els títols de la nostra discoteca i la nostra videoteca, com una graella en la qual veiem les portades dels discs o pel·lícules. Un nou visualitzador presenta noves animacions i efectes que varien al so del ritme de la música que sona.

Finalment, destacar que a la iTunes Store s’han posat a la venda sèries de televisió disponibles en format HD (Alta Definició, High-Definition en anglès).

iTunes 8 pot ser descarregat gratuïtament per a Mac OS X i Windows. Per al sistema de Microsoft requereix Windows XP Service Pack 2 o posterior, i està disponible per a arquitectures de 64 bits. Per al sistema d’Apple, podem instal·lar-lo si disposem de la versió 10.4.9 o superior.

Guillem Alsina