Apple presenta les seves novetats a la MacWorld Expo 2009

Compartir

Un nou MacBook Pro amb pantalla de 17 polzades, la principal novetat d’una fira en la qual la companyia de Cupertino també ha revelat els nous paquets de programari iLife’09 i iWork’09.


Redacció www.imatica.org – Massa ben acostumats té Apple a la premsa especialitzada, als seus fans més incondicionals, i a la resta del món amb les seves espectaculars presentacions de nous i revolucionaris productes, ja que el que s’ha presentat a la MacWorld Expo d’enguany no ha despertat tant d’interès com en altres edicions amb altres productes, malgrat que com sempre es refereix a la companyia de Cupertino, deixa el llistó ben alt. Vegem aquestes novetats.

Nou MacBook Pro de 17"

Alguna cosa devien trobar a faltar els incondicionals de la marca de la poma mossegada quan a l’octubre va presentar la seva renovada gamma de portàtils amb tan sols els exemplars de 13 i 15 polzades disponibles. Sense cap mena de dubte, una de les coses més interessants de la MacWorld Expo d’aquest any ha estat la presentació del nou MacBook Pro amb pantalla de 17 polzades, que ve a completar la gamma existent d’ordinadors portàtils d’Apple amb una eina professional d’alt rendiment i grans dots per al treball multimèdia o per a la substitució d’un equip sobretaula gràcies a la seva gran pantalla.

El nou MacBook Pro de 17" executant el programari Aperture

El disseny extern del nou MacBook Pro de 17" és idèntic al dels seus congèneres, amb una carcassa d’alumini realitzada en una sola peça i un còmode teclat de color negre, però el seu autèntic poder rau en la seva nova bateria, que proporciona unes vuit hores d’autonomia i fins a 1.000 recarregues. Això -segons Apple- representa més de tres cops l’autonomia de les bateries convencionals per a portàtils sense afegir gruix, pes o cost a la seva màquina. Aquesta nova bateria es basa en una avançada tecnologia química, monitorització intel·ligent del sistema i de la bateria, i tecnologia Adaptive Charging.

Vista superior on es pot apreciar el teclat del nou MacBook Pro de 17"

La resta de la configuració i funcionalitats són semblants a les dels altres equips portàtils de la companyia, i com a opció destacable podem substituir el disc dur mecànic per una unitat d’emmagatzematge d’estat sòlid SSD de 128 o 256 GB.

La familia de portàtils d'Apple al complet

iLife’09

Incorpora importants avenços en els programes iPhoto, iMovie i GarageBand, i inclou iDVD i una versió actualitzada d’iWeb. iPhoto’09 parteix de la capacitat d’organitzar automàticament les fotos en Esdeveniments, afegint a més Cares i Llocs com a noves formes d’organitzar i gestionar les fotos fàcilment. iMovie’09 expandeix la seva capacitat de creació de pel·lícules estrenada a iMovie’08, afegint ara la profunditat que els usuaris desitgin per mitjà de noves capacitats, fàcils d’usar, com el nou Precision Editor, estabilització de vídeo, capacitats d’arrossegar i deixar anar avançades, i mapes de viatge animats. GarageBand’09 estrena una forma completament nova d’ajudar a l’usuari a aprendre a tocar el piano i la guitarra amb 18 Lliçons Bàsiques, a més de lliçons opcionals de grans artistes com Sara Bareilles, John Fogerty, Norah Jones i Sting (Les Lliçons d’Artistes, opcionals, només estan disponibles de moment en determinats països). iLife’09 s’inclourà amb tots els nous Mac que es posin a la venda i els usuaris actuals podran adquirir el paquet al preu recomanat de 79 euros.

iWork’09

La nova versió del paquet ofimàtic d’Apple estrena noves capacitats sense sacrificar facilitat d’ús. Keynote’09 incorpora avançades transicions que animen els objectes de manera automàtica a partir d’una selecció d’efectes; i Magic Move, una nova forma de crear sofisticades animacions sense haver de fer res més que aplicar una simple transició. Pages’09 incorpora una nova vista de Pantalla Completa que ajuda l’usuari a centrar-se en l’escriptura i un mode d’Esquema per organitzar les idees. Numbers’09 estrena una ràpida forma d’agrupar i consolidar dades i una forma simplificada de crear fórmules complicades.

Apple ha anunciat també la beta pública d’iWork.com, un nou servei que Apple està desenvolupant per compartir documents iWork’09 en línia, i que s’assemblaria a altres serveis que ofereixen productes de la competència amb la mateixa finalitat.

Guillem Alsina