Apple presenta trackpad per a ordinadors sobretaula

Compartir

AppleJuntament amb la renovació de la seva línia iMac, la companyia de Cupertino ha presentat un trackpad que permet als posseïdors d’un sobretaula gaudir de la mateixa experiència multitàctil que tenen en un MacBook Pro.

Redacció – Apple anunciava ahir la completa renovació de la seva línia d’ordinadors iMac de sobretaula, equipant-los amb els darrers processadors d’Intel, els Core i3, i5 i i7 de fins a quatre nuclis, i targes gràfiques ATI Radeon HD 5750. L’aspecte extern d’aquestes màquines no canvia, ni els perifèrics que l’acompanyen, tot i que sí que ha estat presentat un d’opcional que acosta l’experiència de treballar amb un iMac de sobretaula a la d’un portàtil MacBook: el Magic Trackpad.

Aquest trackpad consisteix en una superfície idèntica a la que trobem integrada en els portàtils de la companyia de Cupertino i que actua com a dispositiu apuntador en substitució del tradicional ratolí que podem trobar en qualsevol sobretaula.

Aquest dispositiu és sense fils, connectant-se a l’ordinador a través de Bluetooth. De moment sembla exclusiu per a les màquines de la poma mossegada, però és probable que en poques setmanes/mesos, algun hacker crei els drivers per a utilitzar-lo amb Windows i, fins i tot, amb GNU/Linux.

El principal avantatge d’aquest dispositiu sobre altres és que permet interpretar els mateixos gestos multi-touch que els usuaris de portàtils Apple empren en les seves màquines per a tasques com el scroll dins d’una finestra o rotar documents i imatges.

Magic Trackpad

La companyia de Cupertino també ha presentat un carregador de piles per als seus dispositius Magic Trackpad, Magic Mouse i Wireless Keyboard. i una nova versió del seu monitor LED Cinema Display de 27 polzades que abasta una resolució de 2560×1440.

Magic Trackpad

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina