Apple publica la versió 4.2 de l’iOS

Compartir

AppleAquesta actualització proporciona als posseïdors dels dispositius personals de la companyia de Cupertino l’esperat suport multitasca per a les aplicacions de terceres parts, així com les carpetes per mantenir un ordre en les aplicacions instal·lades, entre d’altres facilitats.

Redacció – Ja es troba disponible l’esperada versió 4.2 de l’iOS, el sistema operatiu per a dispositius mòbils d’Apple. Aquest és compatible amb l’iPhone a partir del model 3G i fins al 4, iPad i iPod Touch des de la segona generació, malgrat que no totes les funcionalitats es troben disponibles per a tots els dispositius*.

Per als usuaris dels Països Catalans, aquesta versió ve traduïda a la nostra llengua, pel què podem configurar el nostre dispositiu en català.

A banda d’aquesta, la principal novetat d’aquesta nova revisió és la introducció de multitasca per a aplicacions de terceres parts. Aquest últim detall (el referit a terceres parts) és molt important, ja que des del principi l’iOS ha estat multitasca, però només ha permès aprofitar tal facilitat del sistema amb les aplicacions de la mateixa Apple. A partir d’ara, qualsevol desenvolupador pot idear aplicacions que continuïn treballant en segon pla mentre l’usuari utilitza altres programes.

El desordre de les icones escampades per les diferents pantalles principals del sistema es resol ara gràcies a l’ús de carpetes, que permeten a l’usuari agrupar les aplicacions com ell vulgui, ja sigui per a tasques comunes, ús o preferències.

Una idea presa dels smartphones Android és la safata d’entrada unificada, en la qual es reben tots els missatges de correu dels diferents comptes que tenim configurats en el terminal, de manera que només haurem d’anar a una safata per a llegir absolutament tot el nostre correu, independentment que tinguem dues, tres o més bústies**.

Altres novetats destacables de l’iOS 4.2 són:

  • AirPlay: permet transmetre o fer stream de música, vídeo i fotos, de manera inalàmbrica, des de l’iPad, iPhone i iPod Touch cap a l’Apple TV. també es pot utilitzar AirPort Express i AirPlay per a transmetre contingut de manera inalàmbrica cap a qualsevol equip estèreo o altaveus autoalimentats, i en breu cap als altaveus amb tecnologia AirPlay que properament arribaran al mercat. Un llançament amb mires posades en la campanya nadalenca, en la qual de ben segur no faltaran gàdgets que treguin profit d’aquesta tecnologia.

  • AirPrint: tecnologia d’impressió sense fils que permet prescindir dels típics drivers d’impressió, amb el que es facilita en gran mesura la tasca de l’usuari d’imprimir on vulgui, sempre que la impressora suporti aquest tipus d’impressió. Diverses gammes d’impressores HP ja incorporen compatibilitat amb aquesta tecnologia.

  • La funció Troba el meu iPhone (o iPad o iPod Touch) ara és d’ús gratuït, sense necessitat de subscripció al servei MobileMe. Aquesta ajuda l’usuari a localitzar un dispositiu extraviat, podent a més bloquejar o esborrar les dades del dispositiu de manera remota per a evitar l’accés no consentit a informació sensible.

  • Noves funcionalitats d’iTunes com el lloguer d’episodis de sèries de TV.

La descàrrega i instal·lació d’iOS 4.2 es pot realitzar des d’ara mateix per als dispositius indicats.

* por exemple, per a poder gaudir de la multitasca haurem de posseir un iPhone 3GS o 4, iPod Touch de tercera generació (models de finals de 2009 amb 32 o 64 gigabytes) o posterior.

** por exemple, dos comptes personals, dos d’empresa,…

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)