Apple renova el Mac Mini amb molta més potència

Compartir

MacFins al doble de potència per al “petit” de la família Mac de sobretaula, ideal tant per al seu ús com a media center gràcies a un nou connector HDMI que treu el màxim partit de l’alta definició i a un processador gràfic el doble de potent que en l’anterior generació, o com a servidor gràcies a la seva mida petita i baix consum energètic juntament amb gran capacitat de procés. L’aspecte extern també canvia, fent-lo més petit.

Redacció – El disseny exterior és la principal novetat d’un renovat Mac Mini que, a més de millorar la seva “carrosseria”, també augmenta el poder que amaga al seu interior.

El nou Mac Mini es tanca en una carcassa quadrada “unibody” (realitzada en una sola peça) d’alumini, que mesura 197 mm. de costat per 36 d’alçada. Una nova font d’alimentació integrada elimina la necessitat d’alimentador extern, reduint el volum total del sistema en un 20 per cent i minimitzant l’embolic de cables, a més de consumir un 25% menys d’energia respecte al model precedent.

Ja a l’interior, el nou Mac Mini augmenta en gran mesura la seva potència: el processador gràfic nVIDIA GeForce 320M duplica el rendiment gràfic del seu predecessor, fent al Mac Mini ideal com a màquina de videojocs i per córrer aplicacions que facin un ús intensiu de l’apartat gràfic.

Per completar aquesta potència gràfica, se li ha afegit un port HDMI per tal de connectar-lo amb televisors que tinguin capacitat d’alta definició, i una ranura per a lectura de targes SD, amb el que ja es pot introduir la tarja procedent d’una càmera de fotos directament a l’ordinador sense requerir disposar del cable USB. El cor d’aquest ordinador batega al compàs d’un Intel Core 2 Duo a 2,4 GHz amb 2 GB. de RAM (un panell extraïble a la part inferior facilita accés ràpid per a la seva ampliació) i un disc de 320 GB. en la seva configuració base.

Els ports del nou Mac  Mini
Els ports del nou Mac Mini

A l’apartat programari, el nou Mac Mini ve amb Mac OS X 10.6 Snow Leopard preinstal·lat, darrera encarnació del sistema operatiu de la companyia de Cupertino que inclou aplicacions com Front Row, ideal per a utilitzar el Mini com a media center. També podem optar per emprar-lo com a servidor gràcies a la versió Server del Mac OS X 10.6, ocupant-nos en aquest cas un espai mínim.

La disponibilitat d’aquest nou Mac Mini és immediata a través de la botiga online d’Apple o de distribuïdors autoritzats.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina