Apple renova la seva gamma d’ordinadors de sobretaula

Compartir

AppleiMac, Mac Mini i Mac Pro augmenten en gran mesura les seves prestacions, incloent-hi els darrers processadors d’Intel.


Redacció – Com ja és costum de la casa, Apple ha anunciat per sorpresa la renovació de la seva línia de màquines de sobretaula, un pas lògic després d’haver renovat l’octubre passat els seus portàtils. Els Mac Mini i iMac dupliquen la seva memòria RAM, llançant a més un nou Mac Mini amb gràfics integrats més potents.

La nova gamma d'iMac

Tota la nova línia iMac incorpora processadors Intel Core 2 Duo de fins a 3,06 GHz i fins a 1 terabyte d’emmagatzematge. La darrera tecnologia gràfica li proporciona un rendiment fins a cinc cops superior respecte als models anteriors gràcies a les targes NVIDIA GeForce 9400M, les mateixes que equipen als nous MacBook’s. Tots els aparells d’aquesta línia integren una webcam iSight, micròfon, altaveus i un connector Mini DisplayPort que proporciona una senyal digital pura al nou monitor de 24 polzades LED Cinema Display d’Apple; hi ha adaptadors disponibles de DisplayPort a monitors VGA, DVI i Dual-Link DVI.

En l’apartat de connectivitat, els nous iMac incorporen de fàbrica una tarja de xarxa sense fils AirPort Extreme, Bluetooth 2.1+EDR, tarja de xarxa Gigabit Ethernet, sis ports USB 2.0 i un port FireWire 800.

El consum energètic en el Mac Mini s’ha optimitzat, consumint menys de 13 watts de potència quan es troba en repòs, el que ha portat a Apple a catalogar aquesta màquina com la més eficient a tot el món pel què fa a gestió energètica.

La part posterior del Mac Mini, amb totes les connexions

Totes les noves màquines iMac i Mac Mini inclouen de sèrie el sistema operatiu Mac OS X 10.5 "Leopard" i el paquet de programari iLife’09.

Mac Pro

La gamma de sobretaula professional de la companyia de Cupertino també es renova; els nous L'interior del nou Mac ProMac Pro dupliquen el rendiment de la generació anterior segons les xifres presentades per la mateixa Apple, gràcies a la introducció de la nova arquitectura Nehalem d’Intel en processadors Xeon.

Amb una velocitat màxima de processador propera als 3 GHz. (2,93), el nou Mac Pro disposa de la darrera tecnologia gràfica gràcies a la NVIDIA GeForce GT 120 amb 512 MB de memòria GDDR3. Si volem un rendiment encara més gran podem optar per la tarja gràfica ATI Radeon HD 4870, disponible de manera opcional.

L’interior, de disseny actualitzat, ofereix un accés més còmode a tots els components del Mac Pro per a una fàcil expansió. Inclou quatre allotjaments lliures de cables per encaixar directament unitats de disc dur i instal·lar un total de fins a 4 TB d’emmagatzematge intern en usar unitats Serial ATA d’1 TB a 7200 rpm. Una tarja opcional Mac Pro RAID ofereix un rendiment de fins a 550 MB/s* i permet configurar les quatre badies internes de disc dur en mode RAID 0, 1, 5 o 0+1 per a un major rendiment o per a més protecció de dades amb redundància.

* Proves realitzades per Apple al febrer de 2009 emprant sistemes de preproducció de Mac Pro 8-core a 2,93 GHz configurat amb la Tarja Mac Pro RAID. Test realitzat emprant Iometer 2006.07.27 amb un ramp-up de 30-sec, cinc minuts d’execució, request size de 512 KB, i quatre outstanding IOs. Sistema configurat amb el SO i el volum de test en un únic volum RAID 0 SAS de quatre discos. Els test de rendiment s’han realitzat emprant determinats sistemes d’ordinador i reflecteixen el rendiment aproximat de la Tarja Mac Pro RAID Card.

Guillem Alsina