Apple renova la seva gamma d’ordinadors

Compartir

MacEl més espectacular és el nou ratolí Magic Mouse, que substitueix els tradicionals botons i la roda de desplaçament per una superfície multitàctil configurable. La gamma de portàtils de consum MacBook hereta, per la seva banda, algunes de les característiques dels portàtils professionals de la companyia de Cupertino.

Redacció/Nota de premsa – Amb la campanya nadalenca en ment, i avançant-se al llançament de Windows 7 que acapararà l’atenció dels mitjans aquest 22 d’octubre, Apple ha desvelat el que ja era un secret a veus durant aquests darrers dies: la renovació de part de la seva gamma de maquinari.

La primera novetat important és la renovada línia iMac, que aporta pantalles retroil·luminades de 21,5 i 27 polzades que empren tecnologia LED amb disseny de vidre de punta a punta i carcassa d’alumini uniforme. El “cor” amb el que bateguen aquests nous aparells són els darrers processadors d’Intel que van dels Core 2 Duo a 3,06 GHz. als Quad-Core Core i5 i i7. Tots els nous iMac vénen de sèrie amb teclat sense fils i amb el nou ratolí sense fils Magic Mouse, el primer ratolí del món amb tecnologia Multi-Touch.

Els nous iMac de 21,5 i 27 polzades
Els nous iMac de 21,5 i 27 polzades

Aquesta tecnologia permet als usuaris navegar emprant gestos intuïtius amb els dits en comptes d’emprar els botons i la roda del ratolí. Enlloc de botons mecànics, rodes de desplaçament o boles de desplaçament, tota l’àrea superior del Magic Mouse és una superfície Multi-Touch uniforme, presentant un aspecte diferent de tot el que hem vist fins ara en matèria de ratolins.

El nou Magic Mouse. Noteu que no disposa de botons ni altres elements
El nou Magic Mouse. Noteu que no disposa de botons ni altres elements

En tenir tota una superfície multitàctil, aquesta es pot configurar per emular el funcionament d’un ratolí convencional d’un o dos botons. La connectivitat amb l’ordinador es realitza a través de Bluetooth, i per a aquells que no siguin usuaris de Mac i s’ho estiguin preguntant, sentim haver d’abocar-los una gerra d’aigua freda sobre els seus caps: és només compatible amb Mac OS X 10.5.8 o posterior.

Tornant als nous iMac, l’apartat gràfic està cobert per les noves nVIDIA GeForce 9400M o les ATI Radeon HD 4670, 4670 o 4850, essent les dues primeres per al model de 21,5 polzades i les dues últimes per al de 27. 4 GB. de memòria RAM completen aquestes màquines d’altes prestacions. El Mac Mini també ha estat renovat augmentant la potència del seu processador i augmentant la memòria i la capacitat del disc dur.

Tal vegada la màquina més renovada en aquesta nova tanda sigui el MacBook, el qual s’ha redissenyat amb una carcassa unibody (feta en una sola peça) de policarbonat, pantalla amb retroil·luminació LED, trackpad Multi-Touch de vidre i una nova bateria amb la que es pot arribar a les 7 hores d’autonomia (estimades segons especificacions del fabricant).

Els nous MacBook, vista lateral i inferior en la qual es pot apreciar la carcassa realitzada en una sola peça
Els nous MacBook, vista lateral i inferior en la qual es pot apreciar la carcassa realitzada en una sola peça

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)