Apple renova la seva gamma professional d'ordinadors

Compartir

La companyia de Steve Jobs ha llançat nous models del sobretaula Mac Pro i del servidor Xserve.


Nota de premsa/Redacció iMàtica – El nou Mac Pro combina dos dels nous processadors Intel Quad-Core Xeon 5400 de 45 nanòmetres operant a una velocitat de fins a 3,2 GHz. cadascun d’ells amb 12 MB de memòria cau (caché) L2, amb el que ofereix a l’usuari la potència de fins a vuit nuclis. Les noves màquines disposen d’una nova arquitectura de maquinari de gran ample de banda, doble bus frontal independent de 1.600 MHz cadascun i fins a 32 GB de memòria DDR2 ECC FB-DIMM a 800 MHz.

A això li hem d’afegir noves targetes gràfiques; tots els nous Mac Pro vénen de fàbrica de manera estàndard amb la tarja gràfica ATI Radeon HD 2600 XT amb 256 MB. El Mac Pro inclou una nova ranura PCI Express 2.0 per a gràfics que proporciona fins al doble d’ample de banda respecte a la generació anterior i suporta la darrera generació de targes gràfiques de NVIDIA, com la NVIDIA GeForce 8800 GT amb 512 MB de memòria de vídeo, o la NVIDIA Quadro FX 5600 amb 1,5 GB de memòria de vídeo i un port 3-D estèreo per a aplicacions de tipus "stereo-in-a-window". Capaç de treballar amb fins a quatre targes gràfiques, el nou Mac Pro pot controlar fins a vuit monitors de 30 polzades simultàniament per respondre a les necessitats de visualització més exigents i permetre treballar amb grans panells de visualització.

El Mac Pro és el Mac més ampliable fabricat fins ara per Apple, amb quatre badies per a discos durs interns de connexió directa, sense cables, que permeten instal·lar quatre discos durs Serial ATA d’1 TB, totalitzant 4 TB d’emmagatzematge intern; a més de suport per a dues unitats òptiques SuperDrive. Amb l’ajuda d’unitats de disc SAS -opcionals- de 15.000 rpm que poden oferir fins a 250 MB/s de rendiment de disc E/S en mode RAID 5, el Mac Pro és ideal per a editors de cinema i vídeo. Combinada amb unitats SATA o SAS, l’ús de la tarja Mac Pro RAID (opcional) ofereix el més avançat en protecció de dades i rendiment d’E/S en disc disponible sobre Mac Pro. El Mac Pro es caracteritza per un pràctic i accessible disseny tant del panell frontal com posterior, de manera que els usuaris poden connectar còmodament dispositius externs als seus cinc connectors USB 2.0, dos FireWire 400, dos FireWire 800, entrada i sortida d’àudio de tipus òptic i analògic, doble port Gigabit Ethernet i jack per a auriculars.

Tots els nous ordinadors d’aquesta gamma inclouen la nova versió 10.5 "Leopard" del sistema operatiu Mac OS X i vénen equipades amb l’ultra prim teclat d’alumini Apple Keyboard.

Philip Schiller, vicepresident sènior de Màrqueting de Producte Mundial d’Apple, afirma que "El nou Mac Pro és el Mac més ràpid que hem creat fins ara".

Els nous Xserve

Al mateix temps que es renovava la línia Mac Pro, Apple també ha donat a conèixer els seus nous servidors Xserve.

Com sempre fins ara, aquestes màquines es presenten en un format de muntatge en rack, amb dos processadors Intel Xeon Quad-Core 5400 a 3,0 GHz que ofereixen de la mateixa manera que el Mac Pro un rendiment de 8 nuclis, una nova arquitectura de servidor, busos frontals més ràpids, memòria més ràpida, fins a 3 TB d’emmagatzematge intern i dues ranures d’expansió PCI Express 2.0 per a més rendiment i flexibilitat. Aquests dos slots proporcionen fins a 4 vegades l’amplada de banda de E/S dels anteriors Xserve, per suportar les últimes targetes d’expansió de gran amplada de banda, incloent targetes Fibre channel 4 Gb multi-canal i targetes Ethernet 10 Gb.

L’Xserve inclou ara gràfics accelerats per treballar fins i tot amb el monitor Apple Cinema Display de 23 polzades, i un nou port USB 2.0 accessible en el panell frontal. Emprant el Server Monitor d’Apple, l’administrador del sistema pot connectar i desconnectar l’Xserve en remot i gestionar el programari servidor des de qualsevol lloc de la xarxa.

Cadascuna de les tres badies per a unitats de disc de l’Xserve poden ser configurades amb unitats de disc dur SAS de 73 GB o 300 GB, o amb unitats de disc dur SATA de 80 GB i 1 TB, el que ofereix tota una varietat de capacitats d’alt rendiment i d’emmagatzematge massiu per a un ampli espectre d’aplicacions de servidor. Apple ofereix com a opció una tarja RAID que ofereix els nivells 0, 1 i 5 amb 256 MB de memòria cau i amb bateria de backup inclosa per fins a 72 hores de protecció de les dades en la memòria cau. La tarja Xserve RAID ofereix un rendiment de fins a 251 MB/s en RAID 5* per fer front a les càrregues de treball més exigents del servidor, sense usar un valuós slot d’expansió PCI Express.

El nou Xserve millora l’eficiència en l’ús d’energia gràcies a la tecnologia Intel de microarquitectura de nucli de 45 nanòmetres. Els processadors tenen un consum màxim de 80 W, i redueixen la seva dissipació a tan sols 4 W quan estan inactius. Les fonts d’alimentació milloren fins i tot les recomanacions Energy Star del Departament d’Energia dels Estats Units; i la tecnologia de gestió tèrmica d’Apple refreda els sistemes de manera eficient en una àmplia varietat d’entorns, al mateix temps que minimitza el consum d’energia.

Tots els sistemes Xserve se subministren amb el sistema operatiu Leopard Server preinstal·lat, en versió per a un nombre de clients il·limitat.

Més informació:

Apple
http://www.apple.com

* Tests realitzats per Apple al desembre del 2007 emprant unitats pre-producció de l’Xserve 8-Core a 3,0 GHz, configurats amb targes Xserve RAID card. Tests realitzats emprant Iometer 2006.07.27 amb ramp-up de 30 segons, 5 minuts d’execució, 512 kB de mida requerida, i 4 IOs extra. Sistema configurat amb el SO i volum de test en un únic volum RAID. Els tests de rendiment s’han realitzat emprant sistemes informàtics específics i reflecteixen el rendiment aproximat de la tarja Xserve RAID.

Guillem Alsina