Apple soluciona errades històriques amb un nou iPhone

Compartir

ApplePer fi pot copiar i enganxar! la companyia de Cupertino posa fi a una de les seves errades més garrafals i principal crítica dels usuaris al seu telèfon mòbil, a més d’afegir-li altres novetats.

El control per veu del nou iPhoneGuillem Alsina (guillem@imatica.org) – En el marc de la World Wide Developers Conference que Apple celebra a San Francisco (Estats Units), la companyia de Steve Jobs ha presentat la tercera generació del seu telèfon mòbil, l’iPhone 3G S, més ràpid i potent que la versió immediatament precedent.

De mides idèntiques a l’anterior iPhone 3G, aquest nou model és probable que munti un processador més potent i ràpid per a oferir una major rapidesa en totes les seves tasques a l’usuari. Si aquesta màquina era considerada per molts com tot un autèntic ordinador de butxaca, ara ho podrà ser encara amb molta més raó.

Un dels aspectes més criticats en els dos anteriors models de l’iPhone -especialment en el primer-, la durada de la bateria, experimenta en aquesta nova generació una substancial millora. També s’ha millorat la càmera de fotos, una autofocus de 3 megapíxels i capaç de gravar vídeo. La nova càmera ajusta automàticament el focus, exposició, color i contrast per aconseguir la millor imatge possible, i inclou un macro focus automàtic per prendre imatges a molt curta distància. Amb la nova capacitat “tap to focus”, només cal tocar la pantalla per a seleccionar un objecte o àrea d’interès i la càmera reajustarà automàticament l’enfocament i l’exposició. Els vídeos, a més, poden ser editats directament en el telèfon, simplement retallant els punts de principi i fi.

L’espai d’emmagatzemament s’ha duplicat, passant de les opcions de 8 i 16 GB. a les de 16 i 32. Però sense cap mena de dubte, entre les principals característiques destaca la inclusió de la versió 3.0 del sistema operatiu d’aquest telèfon mòbil, que aporta novetats com per exemple la capacitat de copiar, tallar i enganxar o suport per a missatges MMS, dues característiques que de forma inconcebible, Apple “s’havia oblidat” d’incloure en les versions anteriors d’aquesta plataforma, i que va aixecar grans crítiques entre el públic.

El control per veu facilita la realització de trucades tan sols dictant el nom de la persona amb qui volem parlar, a més de poder controlar certs aspectes del telèfon com la reproducció de música (funció iPod) també sense ni haver tan sols de tocar l’aparell. Només dictant el nom de la cançó, artista o àlbum, podrem reproduir la nostra música preferida. Això ens permetrà utilitzar-ho mentre anem conduint o realitzem qualsevol altra activitat.

Find Your iPhone és una característica que ens permet localitzar el nostre iPhone en cas de robatori o pèrdua. Aquesta haurà de funcionar en conjunció amb MobileMe, pel que és fàcil qüestionar-se què és el que passarà si la persona que roba o troba l’iPhone el reseteja abans d’utilitzar-lo. A més de localitzar el telèfon sobre un mapa, Find Your iPhone és capaç d’enviar un missatge que apareixerà en pantalla, o bé fer que el terminal emeti un so tot i estant en mode silenciós per ajudar a trobar-lo si l’hem extraviat.

El teclat apaisat 

Per a un cas d’emergència, si tenim dades confidencials en el nostre telèfon i aquest pot haver caigut en mans d’algú aliè a nosaltres, podem eliminar les dades gràcies a la nova funció Remote Wipe. Novament, un es pot preguntar fàcilment què passa si el lladre no es connecta a la xarxa, però al cap i a la fi, aquest problema és el mateix amb qualsevol terminal.

La brúixola digitalS’inclou una brúixola digital que ens ajuda en les aplicacions de navegació, i que podrem consultar gràcies a una interfície gràfica que simula una brúixola real. A més, està integrada amb el GPS que inclou el telèfon, amb el què ens mostrarà la nostra posició en els mapes amb exactitud. En l’apartat gràfic, s’introdueix l’ús de l’estàndard OpenGL ES 2.0, amb el qual s’aconseguixen gràfics altament espectaculars en 3D, el què redundarà en uns jocs més atractius, espectaculars i amb més possibilitats tant per als usuaris com per als programadors.

Altres novetats destacables són les cerques amb Spotlight a través de l’iPhone o en Mail, Contactes, Calendari i iPod, teclat apaïsat per a Mail, Missatges, Notes i Safari, controls paterns ampliats per a sèries de TV, pel·lícules i aplicacions de l’App Store; i la capacitat de capturar i enviar gravacions d’àudio sobre la marxa amb la nova aplicació Voice Memo.

L’iPhone 3G S estarà disponible el 19 de juny; el preu es comunicarà coincidint amb el llançament. L’iPhone OS 3.0 estarà disponible el 17 de juny com a actualització de programari gratuïta via iTunes 8.2 o posterior per a tots els posseïdors d’un iPhone. Aquells que tinguin un iPod Touch podran adquirir l’actualització del programari al preu de 7,99 euros. Les noves característiques de MobileMe per a iPhone requerixen el programari iPhone OS 3.0. MobileMe està disponible com a subscripció anual al preu de 79 euros. L’iPhone 3G S estarà disponible en les pròximes setmanes a més de 80 països.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)