Apple vol tallar de soca-rel l’execució del Mac OS X en netbooks

Compartir

AppleLa propera actualització de la darrera versió del seu sistema operatiu elimina el suport per a processadors Intel Atom, impedint la seva instal·lació en netbooks.

Redacció – Segons reflecteixen diversos rotatius en línia, la companyia de Steve Jobs eliminarà el suport per a processadors Atom de la darrera versió del seu sistema operatiu Mac OS X en la seva propera revisió, que portarà per numeral el 10.6.2 .

Tal mesura és totalment coherent amb la línia de productes Macintosh, ja que cap dels ordinadors fabricats per Apple funciona amb aquesta gamma de xips de baix cost i prestacions inferiors als altres microprocessadors d’Intel. El motiu d’aquesta acció no s’ha de buscar en la gamma de maquinari ofert per Apple, sinó en la instal·lació sense permís del seu sistema en màquines que no són de la poma mossegada.

Llocs com OSx86 Project o Hackintosh ensenyen com hackejar un Mac OS X per a poder-lo instal·lar en qualsevol màquina que munti un xip x86, encara que no sigui fabricada per Apple. La companyia de Cupertino inclou certes “estratagemes” per tal de limitar la instal·lació d’aquest en màquines que no hagin sortit de les seves factories, però aquests esculls són superables via programari. Fins i tot s’ha aconseguit crear els pegats per a instal·lar el sistema en màquines governades per xips AMD, compatibles amb el joc d’instruccions x86 però que difereixen substancialment dels Intel pel què fa a funcionament intern.

Sembla que aquests hacks de Mac OS X s’estan convertint en quelcom molt popular entre els usuaris de netbooks, amb especial èmfasi en alguns models com els Dell Mini o els MSI Wind. A falta d’un netbook d’Apple, hi ha qui aconsegueix una màquina ultraportable d’aquest tipus per altres vies…

Tancant l’aixeta del suport per als processadors Atom, Apple impedeix que les futures versions puguin arrancar sobre màquines que empren aquests microxips, encara que ja han sortit a la llum alguns trucs per a poder actualitzar-se ni que sigui parcialment: instal·lar la nova versió amb un kernel antic o sobreescriure el kernel amb un de modificat. Finalment, els usuaris de netbooks que funcionen amb Mac OS X hackejat, també poden optar per quedar-se amb les versions antigues.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)