Massa poques aplicacions per a Google TV

Compartir

Tot i els problemes als que s’està enfrontant Google per a posicionar la seva plataforma per a televisors connectats o Smart TV, el futur a llarg termini d’aquesta sembla assegurat per la mateixa dinàmica del mercat, malgrat que el futur a curt termini passa per ampliar el nombre d’apps disponibles en el Market.

Un Google TV en ple ús

Un Google TV en ple ús

No sé si han tingut el plaer de poder jugar una estona amb algun Google TV, jo si que he pogut i he de dir-los que és una plataforma excel·lent, amb gran potencial tot i alguna fallada que encara s’ha de corregir. Però, per a mi, una de les mancances més grans és el baix nombre d’apps disponibles en el Market per a televisors.

La diferència és abismal si ho comparem amb el Market per a smartphones i/o tablets, i això al meu parer és un llast molt gran. Molts posseïdors d’un smartphone o tablet amb Android passen moltes hores navegant per la botiga virtual d’aplicacions de la companyia del cercador amb l’objectiu de trobar nou programari que els permeti ampliar les fronteres del que poden o no poden fer amb el seu terminal.

En el cas de Google TV això es fa difícil, ja que la navegació de descobriment s’acaba en uns, posem, escassos deu minuts.

El Market del Google TV

El Market del Google TV

És lògic que encara hi hagi pocs programes perquè el Market s’ha obert per a Google TV amb la recent versió 2.0 però, per a mi, els nois de Sergey Brin i Larry Page han comès una errada garrafal: a diferència del que passa amb els tablets, en els que podem instal·lar apps desenvolupades per a smartphones que s’adapten a la superior mida disponible de pantalla, en Google TV no ens trobem amb tal possibilitat.

Això fa que apps tan populars i que també tenen sentit a la pantalla del televisor com Google Maps (quants cops l’he consultat a casa) o Facebook, no estan presents.

Això resta interès en la plataforma per part dels usuaris i, per tant, també possibilitats comercials.

Si Google vol veure triomfar el seu programari per a televisors basat en Android en poc temps, indubtablement haurà d’ampliar el rang d’apps disponibles a la seva botiga online. Està a les seves mans.

 

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: