Aprofiten YouTube per a enviar vídeo-spam

Compartir

InternetEl grup d’anàlisi de filtrat de continguts de Kaspersky Lab ha registrat un enviament massiu d’emails que contenen enllaços que dirigeixen l’usuari a vídeos publicitaris a YouTube. Hi ha moltes variacions d’aquest tipus d’enviament però totes inclouen el mateix enllaç a aquest portal d’allotjament de vídeos.

Redacció/Nota de premsa – Els spammers se les inventen totes; un cop ja se’ls coneix pels enviaments massius de correu electrònic (que encara els donen bons rèdits), quan encara queden per explotar els comentaris en blocs i llocs web amb spam, gràcies a Kaspersky Lab tenim notícies d’un nou format per als missatges escombraries: el vídeo-spam.

Per a això, els qui ho produeixen aprofiten la popularitat del principal servei de vídeo online en streaming actualment: YouTube, propietat de Google. Aquest és una potencial i atractiva font per a distribuir spam gràcies a la seva gran popularitat a nivell mundial (el lloc acaba d’anunciar que ha aconseguit mil milions de visites diàries). El 2007, Kaspersky Lab va pronosticar que era possible l’ús de YouTube com un mitjà per a distribuir spam. Tot i això, aquesta ha estat la primera vegada en què els especialistes de l’empresa han detectat un enviament massiu d’emails la intenció del qual és específicament que l’usuari visualitzi un vídeo publicitari.

Com és natural, aquesta mena d’anunci és més interessant i obté més visites”, ha comentat Ricardo Hernández, director tècnic de Kaspersky Lab. “Fa dos anys els spammers empraven el nom de YouTube i la promesa de vídeos interessants per atraure als usuaris a webs pròpies d’anuncis. Avui en dia, els enllaços porten realment a aquesta popular web d’allotjament de vídeos, utilitzant-la per a emmagatzemar contingut publicitari no desitjat”.

Aquest no és el primer cop que s’ha emprat un acostament creatiu per part dels spammers. A l’abril, foren detectats missatges que contenien imatges complexes per a publicitar serveis de spammers. D’aquesta manera s’eludia gran part dels filtres antispam i es feien els missatges més atractius. També s’han aplicat tècniques de soroll a arxius gràfics, amb textos posats a l’atzar, sense cap significat, però que servien per a dificultar el funcionament dels filtres anti spam.

Kaspersky Lab reitera la importància de tenir activats els filtres anti-spam per a bloquejar correspondència no sol·licitada o potencialment perillosa. L’opció d’aprenentatge que incorporen els productes de la companyia i que permet educar al sistema anti-spam, també ha de ser emprada per a millorar de manera constant la nostra protecció contra tota mena d’enviaments massius de correus no desitjats.

Per a un altre tipus de malware com ara troians, també seria possible usar el vídeo, que ja ha estat emprat però més com a reclam per a després inserir programari no desitjat a l’ordinador de la víctima. Aquest és el cas dels missatges que conviden a accedir a un lloc web per a veure un vídeo de contingut eròtic d’algun personatge famós (per exemple, una cantant o actriu de fama mundial) per a després, i un cop carregada la pàgina, sol·licitar de l’usuari la instal·lació d’un fals còdec -en realitat un troià- per veure el metratge. Cal desconfiar sistemàticament d’aquest tipus de missatges.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)