Aquest dimecres al ‘Petites pantalles’ com transformar el teu TV en smart

Compartir

Aprendrem com podem convertir un televisor normal en un d’intel·ligent amb un dels millors aparells que hi ha actualment al mercat: el Minix Neo X7.

Ens hi podem connectar a Internet, veure continguts a la carta, gestionar les xarxes socials i ampliar les seves funcionalitats mitjançant apps que, normalment, descarreguem des d’una botiga virtual en línia a la qual hi accedim des del mateix dispositiu. Si donem aquesta definició ens podem estar referint a un smartphone (telèfon mòbil intel·ligent), una tauleta tàctil (tablet) o un ordinador però, d’un temps ençà, també a un televisor.

Els smart TV (literalment, en anglès, televisors intel·ligents) són una de les tendències a l’alça dels darrers anys. Ja gairebé ni concebem la possibilitat de que un televisor tan sols reprodueixi fidedignament la senyal d’àudio i vídeo que li arriba per antena, i comença a ser molt habitual l’exigència de que el nou aparell que ens comprem per a la sala d’estar de casa pugui gaudir de connexió a Internet i apps per fer-nos el nostre televisor a mida amb les funcionalitats que vulguem.

Però, què passa quan tenim un televisor que no és vell i ens agrada però no és “intel·ligent”? Doncs que el podem transformar amb el que s’anomena un set-top box, una “caixa” que es connecta al nostre televisor fent-lo servir de pantalla i que l dota de la part d'”intel·ligència” que li trobem a faltar.

Aquest dimecres, al “Petites pantalles” de Televisió de Girona, espai del qual a El Mur Tecnològic en som col·laboradors, el nostre Director, Guillem Alsina, explicarà precisament això, què són els set-top boxes amb Android (si, el mateix sistema que teniu al vostre telèfon o tauleta) i com transformar el vostre televisor en un d’aquests ginys intel·ligents mitjançant un exemple pràctic amb el Minix Neo X7, un excel·lent dispositiu que gaudeix de potència en el maquinari i una bona connectivitat amb múltiples ports USB i, fins i tot, un port ethernet.

Aquest mateix dispositiu ja l’hem analitzat amb anterioritat en aquest mateix lloc web.

Això serà aquest dimecres dia 12, com sempre pels voltants de les 12:40 en directe a Televisió de Girona, encara que us recomanem que sintonitzeu l’emissora a partir de les 12:30. I, en els dies següents, publicarem el vídeo a la carta de l’espai que la mateixa cadena penja a Internet.

Us hi esperem!

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: