Aquestes són les possibles futures parelles de ball de BlackBerry (1a part)

Compartir

Microsoft, HP, Lenovo, Huawei, IBM o fins i tot el govern del Canadà, podrien arribar a estar interessats en l’adquisició de la companyia, la qual es troba “explorant alternatives estratègiques” per al seu futur.

Què passarà amb BlackBerry? Imatge gentilesa de la companyia canadenca

Què passarà amb BlackBerry? Imatge gentilesa de la companyia canadenca

Com ja hem comentat anteriorment, BlackBerry ha fet públic que està sospesant diverses alternatives estratègiques per encarar el seu futur, entre les quals es troben una aliança amb una altra empresa o, fins i tot, la seva venda. Tot seguit, i encara que sigui basant-nos en la rumorologia, us detallem les seves possibles destinacions, les empreses que podrien estar interessades en la seva adquisició:

Microsoft

La companyia de Redmond podria complementar la seva pròpia plataforma mòbil amb les tecnologies heretades de BlackBerry com a resultat de l’operació, encara que això també podria portar a un refredament de les seves relacions amb Nokia, excel·lents malgrat que a la finlandesa sembla no acabar-li d’agradar el ritme excessivament lent al qual s’està actualitzant Windows Phone.

Aquí el dubte està en saber si la marca BlackBerry romandria en el mercat per posar també en circulació terminals Windows Phone, o bé seria totalment absorbida per Microsoft.

Lenovo

La multinacional xinesa s’està posicionant molt bé dins del mercat global de la telefonia mòbil, si bé en alguns mercats (com l’espanyol) no hi compta. La compra de BlackBerry per la seva part seria un punt important per al mercat asiàtic.

En aquest cas hi ha diverses opcions, començant perquè BlackBerry seguís com a empresa subsidiària amb la seva marca pròpia, Lenovo fabriqués terminals amb el seu sistema operatiu llicenciat, o bé que l’absorbís completament, esmicolant el sistema en components reutilitzables sota altres plataformes, o fins i tot el mantingués per als seus terminals.

Llicenciar BlackBerry OS a terceres parts per guanyar diners també és una opció plausible.

IBM

Totalment bolcada en els serveis relacionats amb el programari, a Big Blue (sobrenom amb el qual es coneix tradicionalment aquesta multinacional nord-americana) li interessaria la cartera de patents i les tecnologies de missatgeria i gestió de dispositius de la canadenca.

Cal preguntar-se què passaria en aquest cas amb el nom de la marca BlackBerry (que podria ser venut al seu torn a una altra empresa) i la seva divisió de maquinari, que no seria de l’interès d’IBM.

Huawei

Després d’haver de desmentir la possible compra de Nokia, el seu nom sona amb força per a aquesta operació que li podria permetre tornar al mercat nord-americà després que hagués sigut acusada d’espionatge en favor del govern xinès.

Possiblement, en aquest cas i si aquest és l’interès, la denominació BlackBerry seria preservada i actuaria com a subsidiària de la companyia principal.

Hewlett-Packard

Després de l’adquisició de Palm -que, d’altra banda, sembla no haver-li aportat res positiu en el camp dels dispositius mòbils degut segons moltes veus a una pèssima gestió-, el seu nom sona amb força per a aquesta nova operació que li permetria tornar a entrar en el sector de la telefonia mòbil, en el qual ja ho ha intentat diverses vegades (amb Windows Mobile i webOS) i se n’ha vist expulsada.

La multinacional nord-americana compta ara mateix amb una gamma de tablets basada en Android i una altra en Windows, però no posseeix en catàleg cap smartphone.

Govern canadenc

Potser us preguntareu què hi fa aquesta institució pública darrere d’una empresa privada. Doncs bé, l’operació podria fer-se per tal de bloquejar la compra per part d’un consorci estranger, donant a BlackBerry la consideració d’estratègica per al país.

No us equivoqueu: com a nació, i malgrat que políticament estigui dins de l’òrbita anglosaxona, com a societat el Canadà té un fort pòsit francòfil gràcies a la barreja d’ambdues nacions (francesa i britànica) fruit de la incorporació del Quebec al país, i això podria portar a una visió proteccionista de la seva indústria que, en darrera instància, en motivi l’adquisició.

Sigui com sigui, la resposta a la incògnita de què passarà i si algú acabarà comprant BlackBerry només la té la mateixa companyia canadenca, així que la resta podem especular molt, però finalment ens hem d’atenir al què acabin anunciant des dels seus quarters generals a Waterloo, a la regió d’Ontario.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: