Aquestes són les possibles futures parelles de ball de BlackBerry (2a part)

Compartir

BlackBerry va anunciar que estava explorant alternatives estratègiques per al seu futur, entre les quals es comptaria la seva venda a una altra empresa, la qual cosa al seu torn va disparar els rumors sobre possibles candidates. Avui n’examinem algunes més d’aquestes.

Què passarà amb BlackBerry? Imatge gentilesa de la companyia canadenca

Què passarà amb BlackBerry? Imatge gentilesa de la companyia canadenca

Com ja vam dir anteriorment, hi ha moltes empreses que estarien interessades en la compra de BlackBerry, i us en vam esmentar algunes (Microsoft, Lenovo, IBM,…). Avui us en portem alguns noms més, empreses com ara Cisco, Amazon o Apple, que podrien protagonitzar una de les absorcions més sonades dels darrers temps… sempre que aquesta s’acabi produint, és clar.

Cisco

Rei indiscutible en el món de la xarxes, li manca una pota en el cada cop més important món de la telefonia. Actualment té un acord amb Nokia, per la qual cosa la compra de BlackBerry podria anar-li de perles per deixar aquest acord i tenir el 100% de la cartera de serveis que ofereix en aquest àmbit.

Amazon

No es descarta que Jeff Bezos pugui fer l’esforç d’invertir en BlackBerry, especialment amb els rumors que hi ha hagut en els darrers mesos sobre un possible smartphone d’Amazon, que repetiria una jugada semblant a la que ja va fer en el seu moment amb els tablets-ebook reader Kindle.

La inversió es produiria després de l’adquisició, a títol particular, que Bezos ha fet del Washington Post, la qual cosa potser podria suposar un handicap tant pels diners com per l’atenció que el magnat li haurà de donar, i que pot fer que consideri que no la hi pot donar adequadament a BlackBerry.

Samsung

Essent el líder indiscutible en el món dels smartphones amb Android i amb Tizen molt a prop (segur?), sembla improbable que BlackBerry sigui adquirida completament per Samsung que, tot i això, si que es podria fer amb algunes de les seves tecnologies i patents de manera individual.

Apple

També és poc probable que la canadenca acabi recalant a Cupertino, ja que Apple prefereix petites empreses o startups, encara que no es descarta la compra d’algun programari de BlackBerry, ja que Apple ha de millorar iMessage, i el BBM (BlackBerry Messenger) podria ser l’eina ideal per a això.

ZTE

Igual que amb Huawei, la compra de BlackBerry li suposaria a aquesta companyia xinesa l’entrada en el mercat nord-americà per la porta gran, ja que els problemes legals que pateix en aquell país els impedeix moltes coses.

Xiaomi

Marca xinesa que s’està donant a conèixer en el mercat asiàtic amb mòbils potents que fan les delícies i provoquen l’enveja de més d’un, i a la qual es coneix com “l’Apple xinesa”. La compra de BlackBerry li suposaria l’entrada a Amèrica i Europa per la porta gran.

Google

L’operació li permetria ampliar la seva cartera de patents, encara que a nivell de plataformes de programari això significaria de manera segura la mort de BlackBerry OS, tecnologies de la qual serien reaprofitades en Android.

La principal dificultat en aquest cas és que Google ja posseeix Motorola Mobile, i això podria significar un handicap a nivell que les institucions reguladores del mercat li permetin quedar-se també amb la canadenca.

Facebook

Amb Facebook Home i l’HTC First no havent aconseguit l’èxit desitjat, l’adquisició de BlackBerry podria suposar-li el fer-se amb una cartera molt interessant de tecnologies mòbils i, fins i tot -i encara que sigui a costa d’insistir-, llançar ara si el seu propi terminal 100% Facebook.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: