Aquestes van ser les bromes tecnològiques de l’April Fool’s Day

Compartir

Un microones Nokia funcionant amb Windows Phone? Adéu YouTube? Twitejar només amb les consonants? Totes aquestes i algunes més, les principals bromes de les tecnològiques en l’April Fool’s Day.

Algunes van ser creïbles, d’altres simplement grotesques. Estic parlant, naturalment, de les bromes gastades ahir 1 d’abril per les empreses tecnològiques en honor a l’April Fool’s Day, un dels dies universalment dedicats a riure a costa dels altres juntament amb el dia dels Sants Innocents.

El microones de Nokia

El microones de Nokia

Un bon exemple de broma poc creïble el trobem a Nokia, que ahir es despenjava amb l’anunci de… un microones de la seva marca que funcionaria amb Windows Phone. El suposat aparell, batejat com a 5AM-TH1N6 Constellation, s’anunciava com la solució ideal per preparar un gall d’indi en uns pocs segons, gràcies a un transformador d’alt voltatge amb vuit nuclis i refrigerat per aigua… tot això per un preu de 399 euros, subsidis i subvencions a banda. A més, amb diverses versions per a persones sense gaire gana, i una de 10 polzades dirigida “a ningú en particular”.

Sincerament, procedint d’una companyia que ha fabricat des de paper higiènic fins a smartphones, si ho haguessin redactat més discretament fins i tot hagués passat per cert para més d’un…

YouTube tancarà… almenys si hem de fer cas al vídeo penjat per la mateixa subsidiària de Google, en el qual se’ns “recorda” que, de fet, això ha estat un concurs per triar el millor vídeo. El servei es tancaria a la mitjanit de l’1 d’abril per començar les deliberacions sobre qui serà el guanyador del llarg concurs. No menys llarga serà aquesta deliberació: fins a una dècada s’anaven a prendre els jutges per donar a conèixer el guanyador en el 2023!

Però no deixem Google, perquè la companyia de Mountain View ha anunciat Gmail Blue, la versió del seu servei de correu electrònic per al proper Windows Blue. Després de sis anys de desenvolupament (com s’afirma en el vídeo publicat a Internet), Gmail Blue no té cap novetat sobre el Gmail tradicional, tret d’una: la seva interfície és… si, ho heu endevinat! blava!

Twitter també s’ha rigut d’ella mateixa aprofitant una trampa habitual per a les cadenes de missatges, spam i altres trucs: el cobrament en aquest servei fins ara gratuït (i que ho continuarà sent, no es preocupin). La broma ha estat l’anunci d’un servei ofert en dos nivells: el primer, gratuït, que permetrà twitejar com fins ara però… sense usar les vocals, només amb les consonants. I el segon, de pagament (5 dòlars mensuals) amb la possibilitat d’usar tot l’abecedari.

Microsoft comercialitzarà roba? Segons afirmen ells, una de molt tecnològica. No seria increïble si l’anunci no s’hagués fet en 1 d’abril i la descripció no fos tan… fantasiosa? La primera peça de la seva col·lecció prêt-à-porter seria el Do not tracksuit, un vestit que bloquejaria qualsevol intent d’etiquetar-nos a les xarxes socials (molt útil per a alguns, sens dubte!). Això es faria amb l’ajuda, entre d’altres estàndards, de Bluetooth 5.2, molt avançat tenint en compte que la darrera versió publicada pel Bluetooth SIG és la 4.0 . Microsoft torna a innovar 😉

Instagram, subsidiària de Facebook, va prendre el pèl als usuaris de Windows Phone publicant una suposada versió del seu client en el MarketPlace. Els usuaris aviat van comprovar que, un cop instal·lada, s’executava però no connectava amb la xarxa social. Després del dia, fou retirada.

I, abans d’anar-nos-en, una altra de Google, sempre molt prolixa en aquesta data: què us semblaria poder descarregar olors des d’Internet i olorar-los? Perquè això és el que ens proposaria Google Nose, una nova eina de cerca (en fase beta!) que ens permet buscar olors. I aquestes, es generen en els nostres ordinadors i tauletes tàctils a partir dels fotons emesos per la pantalla i els rajos infrarojos per tal de modelar les molècules de l’olor.

Sense cap mena de dubte tota una fita de l’enginyeria… pròpia del dia més bromista de l’any 😉

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: