Aquests són els preus de cost del Galaxy S4

Compartir

Basat en informació no oficial de Samsung: el nou terminal és més car que el seu predecessor i que l’iPhone 5.

És un dels misteris dels que menys se’n parla i que, per simple curiositat, més ens agradaria saber: quant costa fabricar un dels nostres smartphones preferits? A més, sabent el preu de venda i estimant el nombre d’unitats comprades al mercat, fins i tot ens atreviríem a calcular els guanys dels fabricants. Perquè, a més, el camp de la telefonia mòbil és diferent de, per exemple, el de les videoconsoles, perquè en el primer les empreses estan obligades a obtenir beneficis de cada aparell venut, mentre que en el segon perden diners amb el maquinari, subvencionant-lo i esperant a recuperar-ho i obtenir-ne beneficis amb la venda de jocs.

La consultora IHS iSuppli ha realitzat en el passat la dissecció d’una sèrie de indigets electrònics per tal d’obtenir un preu aproximat de fabricació, i ha tornat a fer el mateix amb el darrer smartphone de Samsung, el Galaxy S4. En no jugar amb informació oficial proporcionada pel mateix fabricant sud-coreà, és probable que hi hagi algun tipus de desviació en les conclusions de la consultora, malgrat que sense cap mena de dubte (i donat el coneixement del mercat que posseeix IHS) s’acostarà prou al preu real de fabricació.

En el seu especejament de l’S4, IHS iSuppli ha calculat un BOM (bill of materials, factura dels materials) de 236 dòlars, 244 si se li afegeixen els costos de manufactura. Això porta aquest terminal a un preu un 15% més car que el seu immediat predecessor de la mateixa marca, i un 18% més car que l’iPhone 5 de 16 GB.

L’estudi ha estat realitzat sobre la versió HSPA+ del terminal, i l’increment dels costos es deu a la pantalla (de més bona qualitat que en el seu predecessor) i el nombre més gran de sensors incorporats a l’aparell.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: