Ara m’explico…

Compartir

Funcionalitats com Smart Stay justifiquen una bateria de 2100 mAh. I, probablement, aquesta ens durarà el mateix que en qualsevol altre terminal.

El Galaxy S III de Samsung que tant d’enrenou va provocar la setmana passada, és el primer smartphone que veig -si més no, que recordi- que inclou de sèrie una bateria que s’escapa dels 1.600-1.700 mAh tan habituals en el sector, fins i tot dels 1.900 que crec recordar en alguns terminals. Veient el que permet l’equip, ràpidament he entès el perquè.

Funcionalitats com Smart Stay, que té activada la càmera web davantera per a què el terminal “sàpiga” cap a on estàs mirant, o S Voice, que per utilitzar-la requereix obrir el micro i processar un gran volum de dades, són veritables consumidores de recursos de maquinari i d’energia, que sens dubte posaran en un bon compromís la bateria de l’equip.

Amb tan sols Smart Stay activada sobre una bateria normal d’uns 1.700 mAh, l’energia consumida durant un sol dia ja ens portaria a una durada inferior a la dels altres mòbils de la competència, cosa que Samsung no es pot permetre si vol seguir sent referència en el mercat. No diguem ja si treballem tot el dia amb la resta de les noves funcionalitats activades, ja que si no és així, el “trasto” perd tota la seva gràcia.

Òbviament, no he pogut tenir encara el Galaxy S III a les meves mans per verificar la meva teoria, no vaig ser convidat a l’esdeveniment londinenc, i no he pogut provar cap exemplar de proves per a la seva cessió a premsa, de manera que l’exposat és tan sols una teoria que temo certa.

Si se li desactiven totes les funcionalitats extra al nou “gegant” del fabricant sud-coreà, és probable que la bateria ens duri bastant més que en qualsevol altre model de smartphone amb el mateix ús però, llavors… quina gràcia tindria? El seu poder resideix, precisament, en aquestes funcionalitats que el diferencien de la resta.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: