Archos llança un portàtil basat en Android

Compartir

Una configuració de maquinari una mica ajustada i escassa per als temps en què vivim es pot veure compensada per la comoditat del teclat.

No és un convertible, és a dir, no es pot separar la pantalla del teclat per convertir-lo en un tablet, i això és probablement el seu principal handicap. A canvi, l’ArcBook d’Archos amb sistema operatiu Android posa en les mans de l’usuari un còmode teclat de mides semblants a les d’un antic netbook.

Archos ArcBook

Archos ArcBook

De fet, aquest ordinador està pensat per substituir als netbooks, i inclou entre el seu programari la suite ofimàtica OfficeSuite Pro 6.

El concepte pot resultar interessant per a un tipus d’usuari molt determinat (al cap i a la fi, es tracta de conquerir nínxols de mercat), però al meu parer falla en la potència del maquinari: un processador ARM de doble nucli a 1 GHz, 1 GB. de RAM, i 8 GB. d’espai d’emmagatzematge intern.

La pantalla, de 10,1″, ofereix una resolució de 1024 × 600, una resolució molt escassa per a una pantalla d’aquesta mida.

La bateria tampoc és per tirar coets si la comparem amb un tablet normal: 8.000 mAh. i una durada estimada de nou hores.

Un punt molt positiu és el seu preu, que rondarà els 170 dòlars. Veurem, però, si el format i les prestacions una mica ajustades del maquinari per a l’època en què vivim llasten les vendes d’aquest dispositiu, ja que per un preu lleugerament superior és possible trobar tablets amb una configuració de maquinari més folgada.

El teclat de l'Archos ArcBook

El teclat de l’Archos ArcBook

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: