Arriba sms25, el portal jove de nova generaci

Compartir

S’erigeix com un referent a la Xarxa de xarxes per al jovent català, construint un portal com els d’abans, amb multitud d’àrees temàtiques, però amb la frescor i els recursos de la Web 2.0 .


Agències/Redacció iMàtica – Ha entrat en funcionament www.sms25.cat, un web que aglutina tot un conjunt de recursos d’interès per als joves catalans, com ara notícies i entrevistes, elements multimèdia com reculls de vídeos (extrets de YouTube, la comunitat de vídeos més gran del món) i jocs, galeries d’imatges, tires d’humor, acudits, enquestes, tests i horòscops. sms25 vol aglutinar bona part dels elements que els joves busquen a la xarxa i presentar-los conjuntament i de forma atractiva i ordenada. Així, per exemple, també s’hi pot trobar una agenda d’actes i festes i una cartellera amb les pel·lícules que s’emeten arreu del país.

Una aposta per la interactivitat i la participació

Una de les característiques del portal és l’alt grau de participació que permet, ja que pràcticament tots els elements són interactius i l’usuari hi pot contribuir activament. D’aquesta manera, al ja existent fòrum de sms25, aviat s’hi uniran un xat i blocs i espais personals.

Comunitat d’usuaris

Igualment, ja és operativa una comunitat jove d’usuaris que tenen un paper clau en l’evolució del portal, amb la possibilitat d’enviar notícies, vídeos, galeries i imatges per penjar al portal. De la mateixa manera, cada usuari pot crear-se un perfil de presentació (amb les seves aficions, gustos, característiques i fotografia) i aviat podran parlar entre ells.

La recerca de l’interès dels joves, l’objectiu fonamental

sms25, doncs, aposta per un portal complet i altament participatiu, però també per una recerca clara d’un públic jove i català, d’entre 15 i 30 anys, i això es plasma tant en la forma com en el contingut. Així, els continguts són pràcticament en la seva totalitat en català i fan referència a temes d’oci i diversió, tot i que també es tracten altres elements d’interès per a la gent jove. D’aquesta manera, algunes de les les categories del portal són: videojocs, sexe, drogues, internet i noves tecnologies, estudis, motor, còmics, música, sèries i televisió, gent, cultura, esports o cinema.

sms25 és una iniciativa de l’Associació Catalana de Premsa i Comunicació Jove (www.premsajove.cat), ha estat desenvolupat per l’empresa Initec (www.initec.cat) i compta amb el suport de les publicacions juvenils L’Hiperbòlic i Secundèria, el portal d’humor AixòToca, la promotora musical Tercera Via, la revista Enderrock i les Comunitats Catalanes de l’Exterior.

Guillem Alsina