Arriba .tel, la revolució dels dominis d’Internet

Compartir

InternetA partir d’avui, els titulars d’un domini .tel podran penjar la seva informació de contacte. Desenes de milers d’empreses i particulars ja han registrat els seus dominis .tel durant les fases Sunrise i Landrush.

Nota de premsa/Redacció – Telnic Limited ha anunciat avui la posada en marxa del domini .tel, en el que suposa tota una fita en la història de les introduccions de nous dominis d’Internet, amb desenes de milers de dominis posant-se en marxa i conformant el primer directori global d’informació de contacte.

L’operador de registre del nou domini .tel, que ofereix a empreses i particulars una nova manera de compartir la seva informació de contacte amb qualsevol dispositiu connectat a Internet, ha llançat el nou domini amb un èxit rotund.

Aquest és un gran dia per a tots aquells que portem treballant més de vuit anys en el desenvolupament del domini .tel” ha afirmat Henri Asseily, Director Tecnològic i Responsable d’Estratègia de Telnic. “Estem molt emocionats per poder introduir un concepte que marcarà un abans i un després en el món de les comunicacions, tornant tot el poder a l’usuari a l’hora d’usar i compartir la seva informació de contacte”.

Desenes de milers d’empreses i particulars ja han registrat els seus dominis .tel durant les fases Sunrise (període de registre per a marques registrades) i Landrush (període de registre de noms preferents per a empreses i particulars). Gràcies al nou domini, les empreses i particulars podran publicar la seva informació de contacte, paraules clau i localització d’una manera ràpida i senzilla, sense necessitat de construir el seu propi lloc web.

Tècnicament, el què fa aquest servei és associar la informació de contacte d’una empresa o particular a un servidor DNS, permetent així que aquesta entitat o particular tingui les seves dades publicades a la xarxa global però sense requerir la construcció d’un lloc web. Amb això, el domini d’alt nivell .tel busca convertir-se en una gegantina guia de comunicacions online, que contingui dades de contacte d’empreses i ciutadans de tot el món, posades voluntàriament per ells.

Asseily afegeix: “Realment suposa tot un avanç ja que a partir d’ara qualsevol podrà disposar del seu domini a Internet que li permeti ser visible per a tots els internautes des de qualsevol dispositiu. Es tracta de la més gran innovació a el món de les comunicacions i l’accés a la informació que, curiosament, coincideix amb el 133 Aniversari de la invenció del telèfon. A partir d’ara, la gent podrà teclejar un nom.tel per connectar amb altres persones. S’obre un nou món d’innovació en el món de les telecomunicacions”.

Sobre Telnic Limited

Fundada en el 2000, Telnic Limited és un operador de registre amb seu al Regne Unit per al nou domini sTLD (sponsored Top Level Domain) .tel. Si desitgeu més informació relacionada amb el domini .tel o amb Telnic Limited, visiteu http://www.telnic.org. .tel ja està disponible per a marques comercials des del 3 de desembre del 2008 i per a tots els altres a partir del 3 de febrer del 2009.

Guillem Alsina