ASRock inventa tecnologia que permet l’arrencada de Windows en 4 segons

Compartir

Es pot usar en diversos models de plaques base de la companyia ja al mercat mitjançant una actualització de la BIOS.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Un dels inconvenients de l’evolució de la microinformàtica els darrers anys és que el temps d’arrencada dels ordinadors personals ha augmentat, i ja sabem que al món modern el temps és or i a la gent ens molesta esperar. El reconeixement del maquinari i la càrrega completa del sistema operatiu són els dos processos que actualment fan trigar més en l’arrencada de la màquina.

La companyia taiwanesa ASRock ha presentat una nova tecnologia anomenada Instant Boot que redueix tot el temps d’espera a tan sols 4 segons, tota una fita tecnològica. De moment només es troba disponible per a Windows XP i Vista en mode monousuari, és a dir, que l’usuari de l’ordinador no s’hagi de validar amb el seu corresponent identificador i contrasenya.

Instant Boot es basa en l’ús de dos estats de l’especificació ACPI (Advanced Configuration and Power Interface): S3 (standby) i S4 (hibernació). Emprats de la manera apropiada durant l’apagat i l’encesa de l’ordinador, aconsegueixen l’efecte d’arrencada immediat. És probable que simplement es tracti d’un reinici en el moment de tancar el sistema operatiu i de l’entrada en el mode de standby, doncs s’adverteix que en emprar el mode Instant Boot no s’ha de desconnectar l’ordinador de la corrent elèctrica.

Aquesta nova tecnologia es pot usar en diversos models de plaques base d’ASRock existents, tant per a processadors Intel com AMD. Simplement, i després de consultar si el nostre model està suportat, haurem de descarregar una actualització per a la BIOS que ens permetrà aquest efecte.

ASRock és una subsidiària d’Asus per al mercat de consum i petita empresa que s’especialitza en la fabricació de plaques base.

Guillem Alsina